Nekter å si om han har tillit til Røkke

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) hjemme fra påskeferie. Krever full gransking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er tilbake fra påskeferie og ville i dag kommentere Aker-saken, der Kjell Inge Røkke  beskyldes for å ha solgt aksjer for overpris til delvis statlige eide Aker Solutions.

Øverst i saken kan du se et lengre intervju med Stoltenberg om Aker-saken.

- Fjerne usikkerhet
Røkke er også storaksjonær i samme selskap.

- Hva mener du at Aker Solutions og Aker ASA må gjøre nå?

- Fjerne all usikkerhet og all tvil som har oppstått rundt den handelen som er gjennomført. Vi kan ikke ha usikkerhet rundt framgangsmåte og verdisetting, er Stoltenbergs klare beskjed til Røkke og resten av Ake-systemet.

Han ønsker saken tatt opp på en generalforsamling i Aker Solutions.

- Finner løsning
Stoltenberg har i kveld vært i flere kanaler og forlangt en opprydding. Samtidig gir han sin fulle støtte til næringsminister Sylvia Brustad.

Det er i dag kontakt mellom de ulike eierne i Aker Holding, der Røkke, sammen med staten og den svenske Wallenbergfamiliens selskap Investor AB kontrollerer rundt 40 prosent i av Solutions-aksjene.

- De jobber for å finne en løsning, sier Stoltenberg.

Skader Aker Solutions
Konsernsjef Simen Lieungh i Aker Solutions mener politikerne skader selskapet hans.

- Det er annerledes å forvalte et industriselskap enn en kommunal etat. Vi er ikke en etat, sa Lieungh i et forsøk på å få de folkevalgte til å slippe Aker-saken.

Lieungh frykter at en statlig inngripen vil føre til en internasjonal investorflukt.

Har du forståelse for den frykten?

- Erfaring med statlig eierskap tilsier at det er en ubegrunnet bekymring. At vi har statlig eierskap sikrer norske eierskap og trygger norsk økonomi, sier Stoltenberg.

Se hele intervjuet øverst i saken.

BEHANDLET SOM EN STATLIG ETAT? Konsernsjef Simen Lieungh i Aker Solutions mener politikerne skader selskapet hans. Foto: Eiliv Frich Flydal/Dagbladet.no
BEHANDLET SOM EN STATLIG ETAT? Konsernsjef Simen Lieungh i Aker Solutions mener politikerne skader selskapet hans. Foto: Eiliv Frich Flydal/Dagbladet.no Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer