TERRORENS ANSIKT: Fra baksetet i politibilen ser terroristen Anders Behring Breivik. Foto: Roger Vikström/Expressen
TERRORENS ANSIKT: Fra baksetet i politibilen ser terroristen Anders Behring Breivik. Foto: Roger Vikström/ExpressenVis mer

Nekter å si om Slottet eller Aps hovedkvarter var blant Breiviks terrormål

Politiet svært tilbakeholdne på informasjon under en kort pressekonferanse i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet ville i dag ikke kommentere om Slottet eller Arbeiderpartiets hovedkvarter på Youngstorget i Oslo var blant terroristen Anders Behring Breiviks mål.

- Det kan vi ikke kommentere. Vi ønsker ikke å peke ut noen konkrete mål, men det er flere mål som er naturlig for en terrorist. Vi ønsker ikke å gå nærmere inn på dette, og velger bevist å være generelle, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby på en pressekonferanse på politihuset på Grønland i dag.

- Deler av disse objektene har sitt vakthold i normalsituasjon. Etter første hendelse ble vaktholdet skjerpet fordi situasjonen i innledningsfasen var uoversiktelig, sier stabsjef Johan Fredriksen.

- Det har vært en stille og rolig natt i Oslo. Normaliseringen er i gang. Det er minnekonsert og åpning av Norway Cup i dag. Det er en viktig og verdig påminnelse om at livet går sin gang, fortsatte han.

Politiadvokat Kraby opplyser at de har brukt tid med Breivik for å gjennomgå detaljer i avhør, i tillegg til å kartlegge hans bevegelser i området rundt Regjeringskvartalet.

- Vi kan ikke gå i detalj om det. Avhør pågikk som de andre gangene så rolig som tidligere, og han svarer velvillig på spørsmål.

Anders Behring Breivik drepte totalt 77 personer etter at han først plasserte en bilbombe ved Regjeringskvartalet, for deretter å utføre en blodig massakre på Utøya. Massakren er den verste noen sinne utført av en enkeltperson.