SIKTET: 37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, nekter straffskyld. Han er nå innlagt på Dikemark sykehus. Foto: Dagbladet
SIKTET: 37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, nekter straffskyld. Han er nå innlagt på Dikemark sykehus. Foto: DagbladetVis mer

Nekter å snakke med sakkyndige og politiet

37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), vil verken snakke med de sakkyndige eller politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede 37-åringen fra Ålesund ble innlagt på Dikemark sykehus 12. desember. Han skal tvangsobserveres av de sakkyndige, psykiatrispesialistene Kjersti Narud og Andreas Eirik Hamre, samt nevropsykolog Anne Lill Ørbeck. De skal undersøke om 37-åringen er tilregnelig eller ikke.

Ifølge politiadvokat Cecilie Gulnes ved Oslo politidistrikt skal de sakkyndige levere sin rapport innen 31. januar.

Måtte utsette
- Han har motsatt seg psykiatrisk undersøkelse fordi han fastholder at han er frisk. Da ønsker han ikke å snakke med noen — verken psykiatere eller politi — så lenge han holdes på Dikemark, sier advokat John Christian Elden, som forsvarer 37-åringen.

Politiadvokat Cecilie Gulnes sier til Dagbladet at det er flere uker siden siktede ble avhørt.

- Før jul var vi inne i en konfronteringsfase. Han ble da konfrontert med noe av det vi har mot ham. Men etter at han ble innlagt, har han valgt å si nei til avhør, sier Gulnes til Dagbladet.

- Ikke skyldig
- Det betyr at vi måtte utsette avhørsprosessen, og han er dermed ikke gjort kjent med noe mer av det vi har. Vi ønsker ikke å kommentere detaljer rundt dette, ettersom siktede ikke har medieforbud, sier Gulnes.

Advokat Elden sier hans klient vil snakke med politiet igjen.

- Straks han er løslatt, eller tilbake i fengsel, kan han fortsette å fortelle politiet at han ikke er skyldig i noe drap. Det er for øvrig ikke noe å konfrontere ham med som han ikke har lest i avisene. Han er klar på at han ikke er skyldig, sier Elden.

Fant Sigrids blod
Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø i Oslo like etter midnatt 5. august. Hun ble funnet dumpet og drept i et skogsområde på Sofiemyr ved Kolbotn i Akershus om kvelden 3. september.

I et verksted like ved ble 37-åringen og hans venn (64) pågrepet. 64-åringen er løslatt, men siktelsen mot ham er opprettholdt.

Politiets beste bevis er funn av Sigrids blod i en campingvogn på Bryn i Oslo. 37-åringen disponerte campingvogna, og politiet mener 16-åringen var i campingvogna på et tidspunkt etter at hun ble bortført.

Politiet har fortsatt en rekke ubesvarte spørsmål i saken. De vet ikke når, hvordan og hvor Sigrid ble drept.

16-åringen hadde vært død en god stund da hun ble funnet, og rettsmedisinerne har foreløpig ikke kunnet fastslå dødsårsaken. Etterforskerne har heller ikke funnet noe drapsvåpen.

DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept 3. september på Sofiemyr i Akershus. Da hadde hun vært savnet siden 5. august. Foto: Privat / NTB scanpix
DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept 3. september på Sofiemyr i Akershus. Da hadde hun vært savnet siden 5. august. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer