Nekter å snakke om abort

Valgerd Svarstad Haugland mener kampen mot abort må fortsette. Påtroppende leder, Dagfinn Høybråten, nekter å svare på abortspørsmålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget behandler i dag et forslag fra Kjell Magne Bondevik og Åse Gunhild Woie Duesund om å grunnlovsfeste enhvers rett til liv fra unnfangelse til naturlig død. En slik formulering strider mot dagens rett kvinner har til å avbryte svangerskapet. Derfor støttes det heller ikke av de andre partiene på Stortinget. Likevel er det viktig for partileder Valgerd Svarstad Haugland å markere KrFs syn.

- Fundamentalt

I en pressemelding denne uka sier Svarstad Haugland at «denne kampen vil fortsette». Og statsminister Kjell Magne Bondevik forsvarte overfor Dagbladet i går forslaget.

- Retten til liv er den mest fundamentale retten av alle menneskerettigheter. Andre rettigheter er nedfelt i vår grunnlov. Derfor synes vi at også denne burde ha sin plass. Dagens abortlov samsvarer dårlig med retten til liv, men jeg vil ikke stille som forutsetning at de som støtter vårt forslag må være imot abortloven.

- Hvor viktig er kampen mot abort for KrF?

- Den er alltid viktig, men vi tjener ikke kampen ved å påføre oss nederlag. Siden vi vet at KrF er i et sørgelig mindretall, legger vi vekt på abortforebyggende tiltak og kampen mot sorteringssamfunnet. Å gjenoppta kampen mot abortloven nå, vil virke mot sin hensikt, sier Bondevik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer