Nekter å snakke om pengene

David Toska (33) ville ikke forklare seg om kofferten med fem millioner.

VILLE IKKE FORTELLE: David Toska møtte i dag i Oslo Tingrett for å vitne i saken mot advokatene Morten Furuholmen og Rune Berg. Sju personer er dømt i den såkalte koffertsaken, som har sin bakgrunn i at David Toska lånte ut fem millioner kroner til finansmannen Thomas Øye. Foto: Steinar Buholm
VILLE IKKE FORTELLE: David Toska møtte i dag i Oslo Tingrett for å vitne i saken mot advokatene Morten Furuholmen og Rune Berg. Sju personer er dømt i den såkalte koffertsaken, som har sin bakgrunn i at David Toska lånte ut fem millioner kroner til finansmannen Thomas Øye. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag møtte NOKAS-dømte David Toska i Oslo tingrett igjen, denne gang som vitne i saken mot de to advokatene Morten Furuholmen og Rune Berg.

Begge står tiltalt for grovt heleri for å hjelpe Toska å kreve tilbake et lån på fem millioner kroner som stammet fra kriminelle handlinger. Toska er selv dømt i den såkalte koffertsaken. Det samme er finansakrobat Thomas Øye og Schibstedt-arving Harald Undrum.

 Les også: Dette er David Toska

David Toska anses å være hjernen bak hele NOKAS-ranet, og ble i Høyesterett dømt til 20 års fengsel for dette og flere andre ran.I dag satt kjæresten hans på bakerste rad i rettssal 818 i Oslo tinghus mens Toska ble ført inn av politiet. Han soner nå i Bergen fengsel.

Les mer om saken her.Smilte til kjærestenDavid Toska entret vitneboksen klokka 11.25. De siste årene har han vært inn og ut av norske rettssaler mer eller mindre konstant, som både tiltalt og vitne i en lang rekke forskjellige saker. Toska var et sentralt navn blant annet i Munch-saken, og vitnet også i terrorsaken mot Arfan Bhatti i fjor.Han ble fulgt inn av to politibetjenter. Toska var tynn og kortklipt, og har tydelig trent i fengselet. I dag hadde han latt lusekofta bli hjemme, og stilte i jeans, stripete skjorte og mørkeblå genser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer