FØRES VEKK i HÅNDJERN: Den 36 år gamle franskmannen er nå formelt siktet for overlagt drap på den norske samboeren sin. Her blir han ført ut av kontorene til statsadvokaten i Nowy Sacz.  FOTO: ASBJØRN SVARSTAD / Dagbladet
FØRES VEKK i HÅNDJERN: Den 36 år gamle franskmannen er nå formelt siktet for overlagt drap på den norske samboeren sin. Her blir han ført ut av kontorene til statsadvokaten i Nowy Sacz. FOTO: ASBJØRN SVARSTAD / DagbladetVis mer

Nekter å snakke om sin drepte samboer

Her føres samboeren (36) vekk etter å ha blitt siktet for planlagt drap på Camilla Samira Olsen (32).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| NOWY SACZ/OSLO (Dagbladet): Med Dagbladet til stede, ble den 36 år gamle franskmannen i dag kjørt vekk fra rettslokalet iført håndjern.

Mannens samboer, Camilla Samira Olsen (32), ble lørdag funnet knivdrept i parets leilighet på Kolbotn.

- Planlagt drap -  Etter å ha avhørt den siktede, sendte jeg et brev til dommeren i den regionale kriminaldomstolen, der 36-åringen siktes for overlagt drap, opplyser statsadvokat Grazyna Mirek til Dagbladet.

Det bekrefter politiadvokat Lars Østbye ved Follo politidistrikt.

- Politiet mener funn på åstedet og vitneforklaringer tilsier at det foreligger skjellig grunn til å mistenke han for dette, sier han til Dagbladet.

Østbye vil ikke kommentere hvilke funn dette dreier seg om eller innholdet i vitneforklaringene.

Utvidet siktelse 36-åringen nekter å snakke med dommeren om den utvidede siktelsen.

Konfrontert med den alvorlige siktelsen om overlagt drap, nektet 36-åringen å svare på noen spørsmål.

Han ville verken si seg skyldig eller uskyldig, og understreket også overfor dommeren at han heller ikke ønsker å uttale seg som vitne i saken.

-  Han fikk lest opp siktelsen av meg for første gang, fikk jeg inntrykk av, sier 36-åringens advokat, Ann Gunn Edvardsen, til Dagbladet.

-  Vi snakket lite om siktelsens innhold og mer om praktiske rundt utlevering, han har ennå ikke tatt stilling til siktelsen eller spørsmålet om utlevering, forteller Edvardsen videre.

- Han var opptatt av sønnens ve og vel.

Satt i jern I formiddag ble han satt i håndjern og kjørt med politibil de om lag 100 kilometerene fra Nowy Targ til Nowy Sacz. I Nowy Targ har han befunnet seg i politiets varetekt siden han klokka tre natt til mandag ble anholdt med parets sønn (1) i bilen.

Under avhøret ga 36-åringen uttrykk for et sterkt ønske om å få snakke med sin norske advokat, noe som ble ordnet via telefon.

Hvorfor han dro til polen, er ennå ukjent.

-  Jeg vet ikke hvorfor han valgte å reise til Polen, vi har ikke snakket om det, sier advokat Ann Gudd Edvardsen.

Varetekt Den drapssiktede er formelt sett ikke varetektsfengslet, selv om han nå også av polske myndigheter også er siktet for overlagt drap.

Han blir først i morgen framstilt for varetektsfengsling. Når dette er gjennomført, har domstolen i Nowy Sacz 40 døgn på seg til å samle den nødvendige informasjonen som trengs for å utlevere ham til Norge.

36-åringen var antrukket i halvlange kortbukser, t-skjorte og kritthvite joggesko da han ble ført ut av statsadvokatens kontor.

Barnet til Norge Samtidig som statsadvokaten avhørte siktede, ble spørsmålet om barnets framtid behandlet av en familiedomstol i Nowy Targ. 

En norsk kriminaletterforsker og en sosialarbeider møtte fram sammen med ettåringens norske bestemor. 

Etter å ha forklart seg om saken og dokumentert at barnet er bofast i Norge og har sine naturlige røtter der, avgjorde dommeren at gutten øyeblikkelig skal overleveres til bestemora — noe som skulle finne sted så hurtig som mulig etter rettsmøtet.

- OVERLAGT DRAP: Camilla Samira Olsen ble funnet knivdrept i parets leilighet i Flisveien lørdag. Samboeren sites nå for overlagt drap.  
Foto: Privat
- OVERLAGT DRAP: Camilla Samira Olsen ble funnet knivdrept i parets leilighet i Flisveien lørdag. Samboeren sites nå for overlagt drap. Foto: Privat Vis mer