Nekter å svare for «tonnevis av kvikksølv»

AF Decom oppdaget store mengder kvikksølv i en oljeinstallasjon de skulle destruere.

GIFTUTSLIPP: Selskapet AF Decom hogger opp gamle oljeplatformer på Raunes i Vindafjord ved Haugesund.  Foto: Privat
GIFTUTSLIPP: Selskapet AF Decom hogger opp gamle oljeplatformer på Raunes i Vindafjord ved Haugesund. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et intervju med det britiske bransjemagasinet Decom World 26. mai 2011 forteller direktør Bengt Hildisch i AF Decom Offshore om utfordringer selskapet har knyttet til destruering av oljeinstallasjoner.

- Dårlig kartlegging av en installasjon for å finne og anslå mengde av mulige forurensningskilder kan koste dyrt, oppta mye tid og medfører risiko for spredning av forurenset avfall, sier Hildisch i intervjuet.

Decom World intervjuet Hildisch i forbindelse med AF Decoms planer om å lage et liknende opphoggingsanlegg på Shetland som selskapet har i Vats i Vindafjord.

- Tonnevis Direktøren påpeker at man aldri kan kartlegge hundre prosent nøyaktig hva som befinner seg inni rørsystemene fra Nordsjøen. Man har bare en indikasjon å gå etter hva gjelder hvor giftstoffer kan være å finne og i hvilken mengde.

- Det kan forekomme kvikksølv som ikke er kartlagt, for eksempel. Vi hadde en hendelse hvor forventningen var at det var noen kilo med kvikksølv. I realiteten var det tonnevis av det, sier Bengt Hildisch til Decom World.

Dagbladet har kontaktet AF Decom med følgende spørsmål knyttet til direktørens uttalelser i det britiske bransjemagasinet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer