KrFs landsmøte

Nekter å svare om abort

Kristelig Folkeparti vil ikke si hva deres nye abortlov skal inneholde. Ap mener KrF vil fjerne retten til selvbestemt abort.

UTDELIG: Partileder Kjell Ingolf Ropstad vil ha en ny abortlov i Norge, men kan ikke si hva som skal stå i den. Foto: Torstein Bøe / NTB
UTDELIG: Partileder Kjell Ingolf Ropstad vil ha en ny abortlov i Norge, men kan ikke si hva som skal stå i den. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Abortdebatten har svingt seg opp til å bli den store politiske debatten i tide til Krfs landsmøte denne helgen. Først vedtok Ap å utvide selvbestemt abort til uke 18, før SV vedtok å fjerne abortnemndene for alle aborter fram til uke 22.

Under KrFs landsmøte vedtar partiet i sitt program at de vil erstatte dagens abortlov med en helt ny lov.

Ny lov

I forslaget heter det:

«Arbeide for å erstatte dagens abortlov med en lov som legger til grunn at fosteret har menneskeverd, som er bedre tilpasset utviklingen innen medisinsk teknologi og som ivaretar hensynet til fosterets verdi og rett til liv, og den nødvendige ivaretakelsen av kvinnens trygghet og helse på en etisk forsvarlig måte.»

Det framgår imidlertid ikke hvilke kriterier som skal gjelde for å få innvilget abort. Det er heller ikke klart om KrF mener kvinnen på noe tidspunkt i løpet av svangerskapet skal ha rett til avslutte det av egen vilje.

På spørsmål om hva en ny lov egentlig vil bety, svarer KrFs framste talsperson på området Jourunn Gleditsch Lossius følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer