Nekter å svare om asylbarn-ultimatum

Men Erna Solberg medgir at dette er en sak de helst skulle vært foruten.

ORDKNAPP:
Høyres leder og statsminister Erna Solberg talte på partiets sentralstyremøte i Oslo i dag. Asylbarnsaken hadde hun imidlertid ikke lyst til å snakke så mye om.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
ORDKNAPP: Høyres leder og statsminister Erna Solberg talte på partiets sentralstyremøte i Oslo i dag. Asylbarnsaken hadde hun imidlertid ikke lyst til å snakke så mye om. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg var svært ordknapp om KrFs asylbarn-ultimatum da hun møtte pressen i forbindelse med Høyres landsstyremøte i dag.

- Jeg kommer ikke til å si noe om dette, men vi jobber med saken, sier Solberg til Dagbladet.

Hun gjør det klart at hun vil svare Knut Arild Hareide direkte om hvorvidt de lengeværende asylbarna som ble sendt ut av landet i fjor høst, vil få behandlet saken sin på nytt.

Når dette spørsmålet vil besvares, har hun heller ikke lyst til å si noe om.

Sterk kritikk Fredag innstilte Krf på sterk kritikk mot justisminister Anders Anundsen (Frp) etter den omstridte saken om de utsendte asylbarna. De støtter imidlertid ikke SV, Senterpartiet og Arbeiderpartiet, som ønsker et mistillitsforslag mot justisministeren.

VG skrev lørdag at KrF har stilt et ultimatum om at de lengeværende asylbarna som er sendt ut av landet i fjor høst skal få saken sin vurdert på nytt.

Hvis ikke, vil KrF enten trekke seg fra hele regjeringssamarbeidet, eller kreve at Anundsen byttes ut som statsråd, ifølge VG.

- Vi har gitt et utrolig tydelig signal til regjeringen om at de må rydde opp overfor asylbarna. Og ja, jeg har forståelse for at dette oppfattes som et ultimatum, sa Hareide på Politisk kvarter i NRK i dag tidlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.