Hagen-forsvinningen:

Nekter å svare om mystisk SMS

SMS-en var blant bevisene politiet la fram for retten da de ville fengsle den drapssiktede milliardæren Tom Hagen.

PÅGREPET: Politiet mener saken bærer preg av en tydelig planlagt villedning. Video: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«En samlet bevisvurdering». Det er alt politiet sier når de blir spurt om hvorfor de har pågrepet milliardæren Tom Hagen (70) og siktet ham for drapet på kona Anne-Elisabeth Hagen (70).

Halvannet år har gått fra hun forsvant sporløst fra ekteparets hjem i Sloraveien 4. Siden da har politiet gått vekk fra å etterforske forsvinningen som en bortføringssak, og etterforsker saken nå som et drap.

Politiet mener saken bærer preg av «planlagt» og «tydelig villedning», men hva de bygger sine antakelser på, verken vil eller kan de si noe om.

I politiets hemmelige, i dette tilfellet klausulerte, dokumenter, ligger svarene, men bare et fåtall par med øyne i dette landet har fått se hva de inneholder.

Hemmelige dokumenter

En dommer ved Nedre Romerike tingrett er blant dem som har fått innsyn i politiets arbeid.

Det måtte dommeren for å ta stilling til politiets begjæring om å få varetektsfengsle Tom Hagen. Etter en flere timer lang behandling, kom tingretten fram til at det var skjellig grunn til å mistenke Hagen og at det var fare for eventuell bevisforspillelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer