Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter å svare på kritikken

- Øystein Mæland var politidirektør da det skjedde, sier Ingelin Killengreen, som var politidirektør i elleve år før 22.juli.

VIL IKKE SVARE: Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra Killengreen. I går kveld snakket Dagbladet med Killengreen, og da sa hun at det var uaktuelt å kommentere kritikken nå. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
VIL IKKE SVARE: Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra Killengreen. I går kveld snakket Dagbladet med Killengreen, og da sa hun at det var uaktuelt å kommentere kritikken nå. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da det smalt i regjeringskvartalet i fjor sommer hadde Øystein Mæland bare sittet som politidirektør i én måned. I 11 år tidligere var det Ingelin Killengreen som hadde ansvaret.

Da politidirektør Øystein Mæland i går ble spurt av Dagbladet hvordan han vurderer Killengreens ansvar, svarte han at «det har ikke vært i mine tanker å gå etter min forgjenger. Det får heller andre gjøre».

Vil ikke kommentere Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra Killengreen. I går kveld snakket Dagbladet med Killengreen, og da sa hun at det var uaktuelt å kommentere kritikken nå.

- Går det an å stille noen spørsmål?

- Nei. Ikke nå. Det har med det første å gjøre at politidirektøren uttaler seg. Det mener jeg det er riktig at de gjør, svarte Killengreen.

- Går det an å stille spørsmål senere?

- Kan vi ikke komme tilbake til det? Jeg har valgt i dag å si at det er politidirektøren og Politidirektoratet som er omtalt i rapporten. Da må de kommentere det selv, svarte Killengreen.

Peker på Mæland Dagbladet påpekte at Mæland under pressekonferansen i går pekte på at han bare hadde hatt jobben i to uker, og at han derfor ikke kjente systemet.

- Det må politidirektoratet kommentere. Mæland var politidirektør da det skjedde, sier Killengreen.

Dagbladet var i dag på nytt i kontakt med Fornynings- og administrasjonsdepartementet, hvor Killengreen i dag jobber som departementsråd, for å få en kommentar fra den tidligere politidirektøren.

Via informasjonsavdelingen fastholder Killengreen at hun ikke ønsker å kommentere kritikken fra 22.juli-kommisjonen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media