Nekter å svare på vanskelige spørsmål

Den drapssiktede samboeren til Linda Didriksen nekter å svare på spørsmål som han opplever som vanskelige. I stedet bryter han avhørene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har gått noe tregt. Jeg vil ikke bruke ordet uvillig om ham, men det er ikke langt unna. Det er lite vi kan gjøre med det, sier politiinspektør Ann Rødvei til Nordlands Framtid.

Hun forteller at det er en del ulikheter og motstrid i de forklaringer siktede gir i forhold til opplysninger fra vitner.

- Det er når han blir konfrontert med disse, når det blir vanskelig, at han bryter avhørene, fortsetter Rødvei.

Nå har den 20 år gamle mannen fra Gildeskål to uker hvor han ikke vil bli avhørt da forsvareren hans, advokat Roald Angell, reiser på ferie.

Neste avhør er planlagt til 16. juli, to dager før politiet går i forhørsretten med begjæring om fire nye uker i varetekt.

Innen den tid skal politiet ha skrevet ut og gjennomgått avhørene av siktede. De vil følgelig lettere kunne konfrontere han med eventuelle motsigelser og andre ting han måtte ha sagt i avhør.

18 år gamle Linda Didriksen ble meldt savnet fra sitt hjem på Ørnes i Meløy kommune 2. juni i fjor. Under et søk ved Storvikskaret i Gildeskål kommune 1. juni i år fant politiet levningene etter henne. Politiet tror hun ble drept på et annet sted enn der hun ble funnet. Klærne hennes ble funnet noen dager før, i Skaugvollelva, nesten 20 kilometer fra Storvikskaret.

Det var Lindas daværende samboer som meldte den gravide kjæresten sin savnet. Han er den siste som med sikkerhet så henne i live.

(NTB)