Nekter å svare

Mens Trine Skei Grande har annonsert at hun ønsker gjenvalg, holder Terje Breivik og Ola Elvestuen sine kort tett til brystet.

ULIK STRATEGI: Mens Trine Skei Grande sier rett ut at hun vil fortsette, velger de to nestlederne i Venstre å snakke med valgkomiteen først. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ULIK STRATEGI: Mens Trine Skei Grande sier rett ut at hun vil fortsette, velger de to nestlederne i Venstre å snakke med valgkomiteen først. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Verken Terje Breivik eller Ola Elvestuen vil bekrefte at de ønsker å fortsette som nestledere i Venstre.

- Mine svar om dette vil jeg først gi komiteen, skriver Elvestuen i en SMS til Dagbladet.

- Tankene mine om nestlederposisjonen kommer jeg til å meddele for valgkomiteen når den tid kommer, sier Terje Breivik til Dagbladet.

Prosessen har startet

Lederen i Venstres valgkomité, Per A. Thorbjørnsen, ba i går kveld offisielt hele partiet om innspill til nominasjonsprosessen fram mot landsmøtet. Beskjeden kom blant annet i en lukket Venstre-gruppe på Facebook, der alle medlemmer ble bedt om å foreslå kandidater.

De to nestlederne i det pressede partiet legger seg dermed på en annen linje enn Trine Skei Grande. Under ett minutt etter at hun gikk av talerstolen på Venstres landsmøte, hadde Skei Grande allerede fortalt Dagbladet at hun ønsket å fortsette som partileder.

- Jeg er klar til å gjøre lederjobben, gjentar Skei Grande overfor Dagbladet dagen etter valget.

- Det går ikke lenger

Venstre gjorde et skuffende valg, med en oppslutning på 3,9 prosent. Flere Venstre-profiler har de siste dagene fortalt Dagbladet at de mener Skei Grande bør gå av som leder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer