ANGREP: Israel gjennomførte lørdag et luftangrep mot Syria, som gjengjeldelse for at det ble skutt mot israelske mål fra de okkuperte Golanhøydene. Video: Twitter / IDF Vis mer

Golanhøydene:

«Nekter å tolerere syrisk feilbombing». Her er israelernes kontante svar

- I våre øyne er Assad-regimet ansvarlig for alt som skjer på deres territorium, og de vil fortsatt måtte ta konsekvensene for sine handlinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Israel gjennomførte lørdag et luftangrep mot Syria, som gjengjeldelse for at det tidligere samme dag ble skutt mot israelske mål på den Israelsk-okkuperte Golanhøyden, opplyser militærkilder.

Angrepet var ifølge det israelske forsvaret (IDF) deres svar på at ti prosjektiler tidligere på dagen ble avfyrt fra Syria inn i Golanhøydene. Ifølge en israelsk militærtalsmann ble ingen israelere såret i dettte angrepet, som skal være resultat av syrisk feilbombing.

Flere drept

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier i en uttalelse at landet «nekter å tolerere noen form for feilbombing» fra enhver front.

Minst to personer ble drept i det israelske luftangrepet, skriver avisen Haaretz , som siterer syriske medier.

Videoen av angrepet viser Israelernes bombing av en granatstilling, samt to syriske stridsvogner nord på de omstridte Golanhøydene.

- Vi svarer med kraft, besluttsomhet og skjønn etter enhver slik hendelse. Det var det IDF gjorde i dag på Golanhøydene. I våre øyne er Assad-regimet ansvarlig for alt som skjer på deres territorium, og de vil fortsatt måtte ta konsekvensene for sine handlinger dersom slike hendelser gjentar seg, sier Israels forsvarsminister Avigdor Liberman.

Stor militær betydning

Nærmere 800 000 israelere lever i dag i 400 strategisk plasserte bosetninger i Øst-Jerusalem, på Vestbredden og de syriske Golanhøydene, som ble okkupert i 1967, og annektert av Israel i 1981.

Golanhøydene, som også ut fra sin militær-strategiske beliggenhet har meget stor betydning (SNL), ligger der Israel, Syria, Libanon og Jordan møtes. Det internasjonale samfunnet har aldri anerkjent den israelske annekteringen av Golanhøydene, og Syria anser området som sitt - et krav som har fått støtte av FNs sikkerhetsråd.

Israel ser på sin side på området som sitt, noe statsminister Benjamin Netanyahu nok en gang gjorde tydelig da han kommenterte IDF-bombingen i Syria.

- Vi vil reagere med kraft på ethvert angrep på vårt territorium, sier han ifølge Jerusalem Post.

«Nekter å tolerere syrisk feilbombing». Her er israelernes kontante svar