Nekter å tro at barna drepte hennes datter

- De kan ikke være skyldige. De er jo to helt vanlige, snille smågutter!   Det sier moren til jenta som ble mishandlet og drept i Chicago i juli i år. I ungdomsretten i går møtte hun de to barna som i helgen ble siktet for overlagt drap etter å ha tilstått ugjerningen på hennes datter Ryan (11).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan ikke tro at de to småguttene har misbrukt og drept datteren min, sa Sabrina Harris.

  - Ryan var en sterk jente som var vant til å sloss mot de fem søsknene sine. Hun kunne lett ha forsvart seg mot disse småguttene. Jeg nekter å tro at datteren min ble drept av småunger, sier hun.

Tegnet hus

Den dreptes mor møtte i går i ungdomssretten i Chicago der guttene ble femstilt siktet for overlagt drap. Mens den tiltalte sju-åringen tegnet hus og skyer, leste dommeren opp siktelsen.

  Da sju-åringen skjønte at han ikke fikk reise hjem, men måtte tilbake til varetekt ved psykiatrisk barneavdeling ved Hartgrove Hospital, begynte han å gråte.

«Snille og søte»

De to guttene på sju og åtte år har aldri tidligere vist tegn til vold eller aggressiv oppførsel, og naboer beskriver de to som snille og søte lekekamerater av barna deres. Også lærerne på guttenes skole forteller at de to er helt normale barn med sunne interesser.

  Nå spør hele USA seg hva som får småbarn til å misbruke og drepe.

  Hvordan kan en 7-åring kvele en lekekamerat med trusene hennes, misbruke henne og slå henne i hodet med stein før han drar til bestemoren sin og leker med en liten hundevalp?

  Eksperter kan i dette tilfellet hverken skylde på dårlige familieforhold eller hardt belastede oppvekstvilkår. Derfor stiller de seg uforstående til den grusomme handlingen.

For små

- Disse guttene er i en alderen der de såvidt begynner å skille mellom rett og galt. Fremdeles er de for små til å forstå følgene av handlingene sine, samtidig som barna aner at de gjør noe som egentlig ikke er lov, sier en professor i kriminologi til Herald Tribune.

  Politiet fikk mistanke til guttene etter en rutineundersøkelse i nabolaget der Ryan forsvant 27. juli.

  Den ene av guttene forklarte at han så jenta gå inn i en bil sammen med en eldre mann. Da politiet ba gutten om flere opplysninger, endret han forklaring og politiet begynte å tvile på det han fortalte.

Detaljer

Søndag ble guttene tatt inn til forhør, og der fortalte sju- og åtte-åringene detaljer som tydet på at de hadde misbrukt og drept Ryan.

  De to guttene er de yngste som noen gang er siktet for overlagt drap i USA. Barna kan dømmes til fengsel fram til de er 21 år.

  I dette tilfellet er det ikke skyldspørsmålet som er dommerens hodepine, men hvorvidt to smågutter som nettopp er begynt på skolen, kan fengsles eller ikke.