LIKTE Å FLY: Den drapssiktede 38-åringens siste kone nekter å tro at eksmannen er skyldig i drap. - Vi var gift i 13 år. Da lærer man å kjenne hverandre, sier hun til Dagbladet. Foto: Privat
LIKTE Å FLY: Den drapssiktede 38-åringens siste kone nekter å tro at eksmannen er skyldig i drap. - Vi var gift i 13 år. Da lærer man å kjenne hverandre, sier hun til Dagbladet. Foto: PrivatVis mer

Nekter å tro at han er skyldig

Var gift med drapssiktede i Kristin-saken i 13 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen var gift med den drapssiktede helt fram til i fjor, og har vanskelig for å tro at eksmannen hennes har noe med saken å gjøre.

- Vi var gift i 13 år, og da lærer man å kjenne hverandre. Han kan ikke skade en maur engang, sier hun til Dagbladet.

De ble kjent med hverandre da etterforskningen av drapet på Kristin så vidt hadde startet i 1999. Hun har også barn med den siktede, og det kom som et sjokk da saken i forrige uke kom opp på nytt, sier hun til Dagbladet.
Sto side ved side Hun sto ved hans side gjennom rettssaken, og tror fortsatt ikke at han hadde noe med saken å gjøre.

- Jeg har det vanskelig for å tro at han begikk drapet.

- Det er få som kjenner ham like godt som meg, og jeg tror ikke at han gjorde det. Han likte aldri å snakke om det etter rettssaken, og det respekterte jeg.

- Han må innrømme drap for at jeg noensinne kan tro på det, sier hun til Dagbladet.

Siktet for andre gang I forrige uke ble den 38 år gamle mannen pågrepet og siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen (12).

Jenta ble funnet kvalt i et skogholt ved Reppegårdsveien på Mørk utenfor Larvik i 1999.

Mannen har hele tida bedyret sin uskyld, men 15 år etter at han først ble dømt for drapet han seinere ble frikjent for, er han altså blitt siktet på nytt etter at nye analysemetoder har knyttet hans DNA til drapet.

Mannen har vært gift to ganger tidligere. Dagbladet har vært i kontakt med begge ekskonene.

Mistet vennene - Saken har eksplodert på nytt, og det er ikke lenger lett for meg, sier drapssiktedes første ektefelle til Dagbladet.

Hun var gift og har to barn med mannen som er siktet for å ha drept Kristin Juel Johannessen den skjebnesvangre dagen i august for 16 år siden.

Livet ble snudd på hodet da hennes daværende ektemann ble trukket inn i saken.

 SIKTET FOR DRAP: En 38 år gammel mann fra Larvik er siktet for drap, femten år etter at han først ble dømt i samme sak. Foto: Privat
SIKTET FOR DRAP: En 38 år gammel mann fra Larvik er siktet for drap, femten år etter at han først ble dømt i samme sak. Foto: Privat Vis mer

- Jeg var hovedvitne, noe som førte til at mange vendte meg ryggen. Det var som om noen hadde trykket på en bryter og alt plutselig var forandret. Jeg mistet venner.

Hun opplyser at det i etterkant av saken også har vært vanskelig å få seg jobb. Selv etter at hun skilte seg fra den siktede, skal det vært strevsomt å begynne i ny jobb.

- Alle tror jo at jeg har noe med den saken å gjøre med en gang de finner ut av hvem jeg er. Jeg mistet livskvaliteten, og det har heller ikke vært enkelt for barna, sier hun til Dagbladet.

Ingen kontakt Siktedes første kone har ikke hatt særlig i kontakt med ham på flere år. Sist de var i kontakt var i fjor, forteller hun.

- Jeg har brukt lang tid på å komme meg videre, men nå føles det som om at syklusen har begynt på nytt.

Siktedes andre kone har derimot hatt jevnlig kontakt med sin eksmann etter at de skilte lag.

Hun forteller om en mann som er veldig glad i sine barn.