Nekter å tro at hans bror drepte Marita

Farhad Omar Osman (24) gråter av sorg og fortvilelse. Han nekter å tro at broren Osman (25) har drept kona Marita Strøm (38) i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NAMSOS (Dagbladet): -  Nei, jeg kan ikke tro det. Det er helt umulig. Hele Namsos vet at han er veldig, veldig glad i familien sin. Han elsker kona og ungene, sier en sønderknust Farhad Omar Osman til Dagbladet.

-  Nå tenker jeg mest av alt på barna. De har mistet en mor. Jeg håper de ikke mister faren sin også, sier Farhad.

Advokat Brynjar Meling ble i går engasjert av familien til å forsvare den siktede kurderen.

Telefon

Farhad er sliten etter de siste døgns dramatiske hendelser. Det var han som fikk en telefon fra et familiemedlem i Irak i 09-tida lørdag morgen, med beskjed om at Marita var død. Og det var han som seinere på dagen måtte gå med dødsbudskapet til Maritas familie.

-  Jeg gråt av fortvilelse og visste ikke hvordan jeg skulle få sagt det til dem. Jeg fryktet for helsa til Maritas foreldre, sier Farhad.

Han løp til politiet for å prøve å få dem til å oppsøke familien, men følte at han ikke ble tatt på alvor.

- Politiet ville ikke tro meg og ga meg ingen som helst hjelp.

Oppringt av søsteren

I 16-17-tida lørdag fikk han telefon fra en av sine søstre i Irak, der det ble bekreftet at Marita var død. Osman hadde bedt henne si til Farhad at han måtte varsle hennes familie.

- Jeg dro på nytt til politiet. I to timer sto jeg utenfor politihuset og ventet på at de skulle komme ut, slik de hadde lovet, men de kom ikke. Til slutt fant jeg ut at jeg måtte ringe Maritas søster og fortelle hva jeg hadde fått vite.

Ifølge Farhad ringte politiet først i 22-tida om kvelden, etter at de hadde blitt kontaktet av Maritas norske familie.

Vitne?

Farhad har jevnlig kontakt med familien i Irak. Han har fått vite at de tre barna er hos sine tanter og at de har det bra. Han har også fått høre at søsteren skal ha snakket med et kvinnelig vitne til skuddene som drepte Marita.

- Vitnet så at det var en annen mann som skjøt. Min søster har bedt henne om å bli med til politiet, men hun tør ikke, hevder Farhad.

Politiet i Sulaimaniye tror ikke på ektemannens forklaring at Marita Strøm ble drept av utenforstående.

Sikkerhetssjef i Sulaimaniye, Sarkawt Husen Jallal, hevder overfor Dagbladet at ektemannen ble pågrepet etter at undersøkelser på bilen viste at det ikke var noen utenforstående som sto bak drapet.

FORTVILER:</B> Farhad Omar Osman nekter å tro at broren kan ha drept kona si.