Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter å utgi dopskive

Plateselskapet PolyGram nekter å gi ut en samleplate til støtte for legalisering av marihuana. Cypress Hill, Black Crowes og Ziggy Marley er blant de medvirkende på «Hempilation».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi føler ikke noe behov for å bli assosiert verken med organisasjonen bak plata eller deres dopholdninger, sier Morten Jensen, markedsansvarlig i PolyGram.

Han avviser at dette er sensur.

17 band

Det foregår en aktiv liberaliseringsdebatt i USA for tida. Organisasjonen NORML, som har eksistert siden 1970, gir nå ut en samleplate hvor 17 forskjellige amerikanske band har bidratt med låter. Albumet gis opprinnelig ut av selskapet Capricorn, som i Norge distribueres av PolyGram.

- Lokalt i Norge velger vi selv hva vi ønsker å gi ut. Vi vil ikke ha noe med NORML å gjøre. Marihuana er ulovlig etter norsk lov, sier Jensen.

Svensk nei

Han har tidligere vært med på en liknende situasjon, der en ræppgruppe forherliget vold i teksten. Denne platen ble heller ikke gitt ut.

Heller ikke PolyGram i Sverige vil gi ut støtteplata. De som likevel vil ha tak i «Hempilation» må nå kjøpe den via import.