Eirik Jensen-saken

- Nekter å utlevere dokumenter

Eirik Jensens nye advokat, Farid Bouras, har ikke fått tilsendt dokumentene i Jensen-saken fra Sigurd Klomsæt. Bouras har klaget ham inn for Disiplinærnemnda for advokater.

KREVER SAKSDOKUMENTENE: Eirik Jensen krever å få utlevert saksdokumentene fra sin tidligere forsvarer – advokat Sigurd Klomsæt. Foto: Gunnar Hultgreen / DAGBLADET
KREVER SAKSDOKUMENTENE: Eirik Jensen krever å få utlevert saksdokumentene fra sin tidligere forsvarer – advokat Sigurd Klomsæt. Foto: Gunnar Hultgreen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tilsynsrådet for Advokatvirksomhet krever nå at advokaten utleverer sakens dokumenter.

Sigurd Klomsæt har ikke besvart Dagbladets henvendelser. Men ifølge advokat Farid Bouras har ikke Klomsæt ønsket å utlevere sakens dokumenter til ham.

- Klomsæts obstruksjon og nektelse av å utlevere Jensens dokumenter medfører en forsinkelse. Både i gjenåpningsprosessen, som Klomsæt i mediene har hevdet var klar til innlevering i løpet av en til to uker. Tilbakeholdelsen av dokumenter kan også medføre risiko for rettstap i EMD-prosessen (Den europeiske menneskerettsdomstolen, red.anm.), sier advokat Farid Bouras til Dagbladet.

Skar seg

I klagen advokat Bouras har sendt til Disiplinærnemnda for advokater heter det:

«Jeg ber også om Disiplinærnemndas hjelp til å få oversendt alle saksdokumenter advokat Klomsæt har skaffet i løpet av oppdraget (utenom selve politisaken som jeg på vanlig måte får direkte fra Spesialenheten), herunder mailer, rapporter m.v. som ifølge ham vil sikre gjenåpning. Det kan ikke være nødvendig å gå veien via å begjære ham rettslig avhørt for å skaffe dokumentene og deres innhold».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer