Nekter å utlevere lydbånd i Røkke-saken

Dagens Næringsliv nekter å utlevere et lybånd til Oslo tingrett i forbindelse med båtsertifikatsaken. Sjefredaktør Amund Djuve vil om nødvendig anke helt til Høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige fredag bestemte tingretten at avisen må utlevere lydbåndopptak som to journalister gjorde da de jobbet med en sak hvor det ble skrevet at finansmannen Kjell Inge Røkke kjøpte seg et båtsertifikat.

Dagens Næringsliv fikk ei uke på seg til å overlevere opptakene. Men sjefredaktøren nekter, og viser til pressens kildevern. I dag blir saken anket inn for Borgarting lagmannsrett.

– Jeg mener at kjennelsen er et angrep på pressens kildevern og pressen rett og plikt til ikke å utlevere upublisert materiale. Det har helt avgjørende betydning for pressens kilder å vite at både kildenes identitet og opplysninger som ikke publiseres, ikke skal overleveres til andre. Jeg mener at kildebeskyttelsen blir svekket hvis vi utleverer dette lydopptaket til domstolen og det vil kunne ha konsekvenser for pressen, sier sjefredaktør Amund Djuve til dn.no.

Avisen kan bli bøtelagt og Djuve selv risikerer fengselsstraff dersom de ikke vinner fram. Redaktøren står fast på at lydbåndene uansett ikke vil bli utlevert.

Det er pause i rettsaken om båtsertifikatene fram til onsdag 8. juni.

(ANB)

I VITNEBOKSEN: Dagens Næringslivs sjefredaktør Amund Djuve.