Plastavfall:

Nekter å være søppelfylling for USA og Canada

Nå sender de tilbake 83 konteinere med plast.

RETURNERER: Etter at det ble funnet 83 konteinere med plast i Kambodsja, sendes de nå tilbake til USA og Canada - der de kom fra. Foto: AP Photo / Sea Seakleng
RETURNERER: Etter at det ble funnet 83 konteinere med plast i Kambodsja, sendes de nå tilbake til USA og Canada - der de kom fra. Foto: AP Photo / Sea Seakleng Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kambodsja er det siste av flere asiatiske land som nå sender søpla tilbake dit det kom fra. Myndighetene har gjort det klart at 1.600 tonn med avfall skal returneres – til USA og Canada. Det skriver CNN.

Forrige tirsdag ble det funnet 83 konteinere med plast på det enorme havneområdet i Sihanoukville. 70 av dem fra USA, 13 kom fra Canada. Konteinerne var merket med «resirkulerbart avfall», men ingen av de merket med «plast».

Tollmyndighetene har nå startet en gransking for å finne ut hvordan konteinerne har endt opp i Kambodsja, og hvilke selskaper som står bak. Dersom de blir funnet vil de få en bot og må møte i retten.

Kambodsja er et land der plast er drastisk problem. Enorme mengder plastavfall, lite offentlig bevissthet og en infrastruktur som ikke er i stand til å imøtegå problemet, tilsier at de har nok med sitt.

- Kambodsja er ikke en søppelkasse for land som vil bli kvitt plast og utdatert e-avfall. Vi vil overhodet ikke ta imot eller gjenvinne dette avfallet, sier Neth Pheaktra, statssekretær i miljøverndepartementet.

Dette er bare det siste tilfellet av den globale søppelkrisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer