- Nekter barna å dra hjem

Den drapssiktede ektemannen til Marita Strøm nekter familien å sende barna hjem til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Faren er uenig i at barna skal hjem til Norge. Han sier han ikke kan leve uten barna, sier den drapssiktedes søster Golola Osman TV 2 Nettavisen. Ifølge den siktedes søster skal ambassadør Peter Ræder søndag ha tatt kontakt med familien. Han skal da ha fått klar beskjed om at de forholder seg til farens ønske om hvor barna skal være.

Håper på enighet

Ræder startet søndag arbeidet med å oprette kontakt med myndigheter og familie.

- De må bli enige om hva som skal skje med barna. Jeg er her for å assistere begge familiene uansett hva de blir enige om, sier Ræder. Han håper familiene kommer til enighet:

- Jeg vet ikke hvor lenge jeg må bli her, men jeg håper dette går raskt, sier han.

Tror på løsning

Sikkerhetssjef Sarkawt Husen Jalal sier at det lokale politiet har overtatt ansvaret for saken, og at han derfor ikke har fått opplysninger om at den drapssiktede faren nekter barna utreise.

- Men jeg tror ikke det er noe han kan bestemme. Alle håper dette skal ordne seg til det beste for barna, sier Jalal til Dagbladet.no.

Jalal har tidligere sagt at myndighetene ikke vil motsette seg at barna drar hjem.

- Når det gjelder barna, har vi konferert med vårt innenriksdepartement. Hvis norske myndigheter ønsker å hente dem hjem til den avdødes familie, står de fritt til det, sa sikkerhetssjefen til Dagbladet.no onsdag.

Fant pistolhylster

Søndag ble det kjent at to pistolhylster er blitt funnet i bilen der Marita Strøm ble drept. Funnet kan svekke den drapsmistenkte ektemannens forklaring.

Politiet har tidligere sagt at de tekniske funnene i bilen har vært blant de viktigste grunnene til at Marita Strøms ektemann er arrestert for drapet.

NEKTES HJEMREISE: Barna til avdøde Marita Strøm får ikke reise hjem til Norge, skriver TV2 Nettavisen.