Nekter demonstranter innreise

Italiensk grensepoliti har nektet 686 mennesker å reise inn i landet, som en del av sikkerhetstiltakene foran toppmøtet i Genova.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Innenriksminister Claudio Scajola sa i en uttalelse til det italienske parlamentet tirsdag at de bortviste ble betraktet som «farlige» og at «meget strenge tiltak vil bli iverksatt mot voldelige demonstranter».

Kvinner arrestert

Ifølge italiensk politi ble fem unge kvinner arrestert i Genoa tirsdag, etter at politiet hadde funnet en øks, kniver, bensinkanner, lenker og metallstenger i varebilen de kjørte i. Fire av kvinnene er tyske, den femte er polsk og bosatt i Berlin, opplyste politiet. De skal nå utvises fra Italia.

Frankrike og Tyskland har også forsterket grensekontrollen før toppmøtet, som starter fredag.

Politiet i den franske havnebyen Calais opplyste at fransk og britisk politi har mottatt lister fra italienske myndigheter med navn på personer som tidligere har deltatt i voldelige demonstrasjoner.

Ransaket

Italiensk politi ransaket tirsdag lokalene til venstreorienterte grupper i Genova, Milano, Firenze og Napoli. Politiet beslagla blant annet tre slegger, brosteiner, en skiftenøkkel og to marihuanaplanter i aksjonene.

Amnesty International advarte tirsdag italienske myndigheter mot å bryte menneskerettighetene til demonstrantene som er ventet til Genova under toppmøtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer