Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter enhver befatning med klokkerdrapet

Politiet: - Vi begynner å få en oppfatning om motivet for drapet på 73-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som onsdag ble siktet for drapet på Per Høyland (73) i Calmeyersgate, nekter å ha hatt noe med drapet å gjøre.

Mannen (37) ble pågrepet på Romsås i Oslo sent onsdag kveld. Han er, i likhet med en 24 år gammel mann, siktet for forsettlig drap på Høyland.

Mannen har forklart til sin forsvarer Vidar Lind Iversen at han stiller seg uforstående til siktelsen. Politiet startet avhør av mannen torsdag ettermiddag.

- Min klient nekter både kjennskap til og enhver befatning med saken, sier Lind Iversen til NTB.

Advokaten vet ikke om hans klient kjenner 24-åringen som også er siktet for drapet

Kjent av politiet

 - Mannen ble pågrepet etter at politiet startet etterforskning av saken. Mannen er kjent av politiet fra tidligere og skal ha tilhørighet til narkotikamiljøet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder for vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, til NTB.

Fra før er tre personer siktet i saken. En 24 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på mannen, og to kvinner er siktet for å ha skjult den drapssiktede.

De to mennene skal framstilles for varetektsfengsling fredag ettermiddag. Politiet vil i løpet av torsdagen ta stilling til om de to kvinnene også skal framstilles.

- Basert på hva som kommer fram i avhørene av de to mennene torsdag kveld, vil vi vurdere om også kvinnene skal framstilles, sier Rohde.
Kjenner motivet
73 år gamle Høyland ble funnet drept hjemme i sin egen leilighet i Oslo sentrum mandag.

En bekymret nabo slo alarm, og den foreløpige obduksjonen kunne slå fast at mannen var blitt offer for grov vold. Siden er det blitt kjent at Høyland brukte mye av sin tid på å hjelpe mennesker i rusmiljøet, og at han hadde flere bekjente her.

Politiet ville torsdag ikke si hvordan de mener forholdet mellom de to drapssiktede mennene skal ha vært. Heller ikke motivet for ugjerningen blir kommentert.

- Gjennom avhør av vitner og siktede begynner vi å få en oppfatning av motivet, men av hensyn til at de siktede skal i avhør i dag ønsker vi ikke å si noe om dette ennå, sier Rohde. (NTB).

KJENNER MOTIVET: Politiet mener nå å kjenne motivet for drapet på 73 år gamle Per Høyland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!