Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter for å ha bortført Akbar

De to mennene som er siktet for å ha bortført Mohammad Akbar, nekter straffeskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mennene er siktet etter straffelovens paragraf 132a, for å ha «motarbeidet rettsvesenet», og under særdeles skjerpende omstendigheter. Siktelsen har i utgangspunktet en strafferamme på fem års fengsel, men kan heves til ti års fengsel dersom påtalemyndighetene mener det ligger skjerpende omstendigheter til grunn.

- Det gjør det i dette tilfellet. Særlig bruken av våpen er svært alvorlig, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Mennene har i avhør i dag nektet for å ha noe med bortføringen å gjøre, og politiet sjekker nå mennenes alibier. De siktede har en relasjon til den bortførte, men politiet vil ikke utdype hvordan eller hvor godt de tre kjenner hverandre.

- Vi heller mot at den bortførte har deltatt i planleggingen. Samtidig holder vi døra på gløtt for at han kan ha blitt bortført mot sin vilje, sier Abrahamsen.

Bundet og låst inne 

Mohammad Akbar ble bortført torsdag morgen av maskerte og bevæpnede menn under et permisjonsbesøk hos sin syke mor. De to fengselsbetjente som fulgte Akbar, ble sammen med de fem av Akbars femiliemedlemmer bundet og låst inne på et rom før de bevæpnede mennene stakk av gårde med Akbar.

Politiet har ikke tatt stilling til om de siktede er de maskerte og bevæpnede mennene som bortførte Akbar fredag, eller om de har hatt mindre roller i bortføringen.

- Hvilken rolle de har hatt, vil vi finne ut etter hvert, sier Abrahamsen.

ETTERLYST: Mennene som deltok i bortføringen av Mohammad Akbar, risikerer 10 års fengsel. Politiet valgte fredag ettermiddag å etterlyse Akbar med navn og bilde, her ved politioverbetjent Finn Abrahamsen. MMS-foto: Kamilla Thoresen
ETTERLYST: Mennene som deltok i bortføringen av Mohammad Akbar, risikerer 10 års fengsel. Politiet valgte fredag ettermiddag å etterlyse Akbar med navn og bilde, her ved politioverbetjent Finn Abrahamsen. MMS-foto: Kamilla Thoresen Vis mer

Politiet har få spor etter hvor Akbar befinner seg, men etterlysning er sendt ut til alle landets flyplasser, båthavner, grensekontroller og andre utfartsårer.

To dommer

24-åringen ble i 2003 dømt til to års fengsel for å ha tvunget en 15 år gammel jente til å drikke sprit, før han hadde seksuell omgang med henne. I oktober i fjor ble 24-åringen dømt til to år og seks måneders fengsel for å ha medvirket til at en mann ble banket opp med jernstang i Oslo.

Akbar skulle etter planen løslates fra fengselet i august i år, men skulle så vises ut av landet.

Det bekrefter advokat Martin Henrik Hay som var 24-åringens forsvarer i voldssaken i 2005.

image: Nekter for å ha bortført Akbar