Nekter for å ha deltatt i asylbråket

Fengslingsmøte for to siktede pågår nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har så langt siktet åtte personer for angrepet på Nordbybråten transittmottak i Våler natt til fredag.

To av de siktede blir framstilt for varetektsfengsling i Moss tingrett i dag, og fengslingsmøtet går for lukkede dører.

Åtte personer er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter etter angrepet.

Nekter straffskyld

En av de siktede, som er en 27 år gammel russisk statsborger, hevder å ha alibi for tidspunktet da en gruppe tsjetsjenere skal ha tatt seg inn på asylmottaket og skadet 23 beboere.

De to som er siktet i dag, ble pågrepet sammen med en tredje mann da de kom til asylmottaket i bil lørdag kveld og ble gjenkjent.

- Han har ikke erkjent straffskyld, og har forklart at han ikke var til stede da slagsmålet skjedde, sier 27-åringens advokat Even Rønvik til Dagbladet.no.

Både 27-åringen og den andre siktede, en 24-åring, skal være bosatt i Enebakk. De forklarer seg i fengslingsmøtet via tolk. Også 24-åringen nekter for å ha deltatt i slagsmålet.

MØTTE I RETTEN: En av de siktede etter bråket på asylmottaket i Våler, en 27 år gammel mann. Han har gitt tillatelse til å bli avbildet. Foto: TORBJØRN GRØNNING
MØTTE I RETTEN: En av de siktede etter bråket på asylmottaket i Våler, en 27 år gammel mann. Han har gitt tillatelse til å bli avbildet. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer

- Han har forklart at han var i moskeen torsdag kveld, sier mannens advokat Bjørn Haugen.

23 skadd

En konflikt om barnebråk mellom tsjetsjenske og kurdiske kvinner på Nordbybråten transittmottak ble først framholdt som årsak til angrepet.

I går sa imidlertid lensmannen i Våler at folk har kommet fra hele Østlandet for å delta i angrepet.

23 personer som bor på mottaket ble skadet i angrepet, deriblant en 11-åring. Skadeomfanget karakteriseres som «fra lett til moderat».

Dagbladet.no følger fengslingsmøtet.

Nekter for å ha deltatt i asylbråket