Nekter for å ha drept direktør-ektemannen, men innrømmer mishandling av barna

Rettspsykiatere gransker den tiltalte kvinnen nøye.

GRANSKER TILTALTE: Under hele rettssaken sitter de psykiatrisk sakkyndige Audun Møller (t.v.) og Gunnar Johannessen i retten i nærheten av den tiltalte kvinnen. Deres oppgave er å granske henne med henblikk på hennes tilregnelighet. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
GRANSKER TILTALTE: Under hele rettssaken sitter de psykiatrisk sakkyndige Audun Møller (t.v.) og Gunnar Johannessen i retten i nærheten av den tiltalte kvinnen. Deres oppgave er å granske henne med henblikk på hennes tilregnelighet. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN (Dagbladet): Rettssaken mot den 53-årige kvinnen som er tiltalt for å ha tatt livet av mannen Per Gunnar Asheim (57) på Tranby utenfor Drammen for to år siden, har nå startet i Drammen tingrett. Interessen er stor, det samme er sikkerhetsoppbudet.

Svært omfattende Det er en svært omfattende tiltale den polskfødte Tranby-kvinnen og seksbarnsmoren må svare for. Politiet tror 53-åringen med overlegg drepte ektemannen Per Gunnar Asheim (57), som ble funnet død i konas utbrente BMW på en parkeringsplass på Tranby 27. mars 2013. I tillegg er hun tiltalt for systematisk og grovt å ha mishandlet barna sine fysisk og psykisk i en årrekke, samt for å ha forsøkt å påvirke vitner.

Den drapstiltalte, relativt småvokste kvinnen er korrekt antrukket i drakt, og står rakrygget mellom forsvarerne Hilde Marie Ims og Anders Westeng fra Advokatfirmaet Furuholmen mens aktor Trude Elisabeth Sparre leser opp tiltalen.

- Sier du deg skyldig i dette? spør Sparre om tiltalens første punkt - om overlagt drap på ektemannen, som var direktør i John Fredriksens selskap Frontline.

- Nei, svarer den tiltalte kvinnen bestemt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.