Nekter for å ha drept familien

28-åringen som er siktet for forsettlig drap på sin fraseparerte kone og parets to små barn på Hauketo i Oslo nekter straffskyld, men har godtatt fire ukers varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han hevder at han ikke har tatt livet av kona og barna sine. Han bestrider også å ha knivstukket en 29-åring, sier mannens forsvarer, Tore Ihlebæk til Dagbladet.no.

28-åringen ble avhørt i ettermiddag i et par timer, men Ihlebæk vil ikke gå nærmere inn på hva klienten har forklart. Siktede har gått med på fire ukers varetektsfengsling, to med brev- og besøkdforbud.

- Han er veldig preget av det som har skjedd, og ønsker å være for seg selv. Han har heller ikke noe sted å bo, sier Ihlebæk, som beskriver sin klient som en lavmælt og forsiktig type.

Den drapssiktede sitter nå i arretsen på Grønland politistasjon, men skal etterhvert overføres til kretsfengselet.

Små barn

Det var Asha Abdi Aden Ali (29) og barna Ikran Aden Mahamed (2) og Idil Aden Mahamed (8 måneder) som ble funnet drept i går.

29-åringens fraseparerte ektemann er siktet for forsettlig drap på de tre.

I tillegg er han siktet for legemsbeskadigelse på en 29 år gammel mannsom ble knivstukket på Hauketo i går.

Påvirket

Politiet har tatt blodprøver av den drapssiktede.

- Han var lettere påvirket da han ble pågrepet. Trolig av alkohol, men dette var i så fall i små mengder. Vi har tatt alle mulige prøver for å undersøke om han kan ha vært påvirket av andre rusmidler, sier politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt til NTB.

En psykiater skal nå vurdere den 28-åringens psykiske tilstand.

- Dette er foreløpig ikke gjort, men han er i stand til å bli avhørt, sier Kristiansen.

TRE DØDE: fjernes den døde kvinnen fra leiligheten i Hauketoveien.