Nekter for å ha fjernet elektroniske spor

Politimannen som er siktet for drap på Linn Madelen Bråthen forventer at politiet frafaller siktelsen mot ham, ifølge advokaten.

ØNSKER Å NORMALISERE LIVET. Den løslatte politimannen er fortsatt siktet for forsettelig drap på Linn Madelen Bråthen. 
- Nå er han i en fase der han prøver å normalisere og takle livet utenfor fengsel. Han ønsker ro, sier hans forsvarer Arne Lie til Dagbladet.
 Foto: Privat
ØNSKER Å NORMALISERE LIVET. Den løslatte politimannen er fortsatt siktet for forsettelig drap på Linn Madelen Bråthen. - Nå er han i en fase der han prøver å normalisere og takle livet utenfor fengsel. Han ønsker ro, sier hans forsvarer Arne Lie til Dagbladet. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den drapssiktede politimannen ble løslatt fra varetektsfengsel i slutten av forrige uke. Han er fortsatt siktet for forsettlig drap på Linn Madelen Bråthen (33), men politiet mener det ikke lenger er fare for bevisforspillelse i saken.

- Nå er han i en fase der han prøver å normalisere og takle livet utenfor fengsel. Han ønsker ro, og da spesielt fra pressen, sier hans forsvarer Arne Lie til Dagbladet.

Politimannen vil nå gå gjennom det som finnes av etterforskningsdokumenter i saken, sammen med forsvareren.

- Vi avventer, og forventer at dette ender i en frafalt siktelse, sier Lie.

- Har ikke slettet spor Som Dagbladet tidligere har skrevet skal Bråthens samboer ha mistenkt at politimannen slettet elektroniske spor fra PC-en Bråthen og samboeren delte.

- Da samboeren gikk gjennom PC-en etter dødsfallet, fant han ingen chattespor fra de siste tre månedene. Det gjør at han frykter siktede har slettet sporene, sa familiens bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra til Dagbladet i august.

Lie opplyser nå til Dagbladet at politimannen bekrefter at han hadde kontakt med samboeren i de ti dagene fra Bråthen døde natt til 3. august til politimannen ble pågrepet 13. august.

- Det var kontakt mellom dem, sier Lie.

UENIGE OM KRANGEL: Den siktede politimannen har i avhør sagt at han og Linn Madelen Bråten (33) ikke kranglet eller ropte da de befant seg på brua sammen. Ifølge politiadvokat Lise Dalhaug har ingen av de 100 personene politiet har snakket med fortalt om andre krangler eller roping og skriking i området denne natta.
UENIGE OM KRANGEL: Den siktede politimannen har i avhør sagt at han og Linn Madelen Bråten (33) ikke kranglet eller ropte da de befant seg på brua sammen. Ifølge politiadvokat Lise Dalhaug har ingen av de 100 personene politiet har snakket med fortalt om andre krangler eller roping og skriking i området denne natta. Vis mer

- Har han slettet noe fra parets PC?

- Nei, sier Lie, og fortsetter:

- Dette er uansett noe som politiet ville ha oppdaget.

- En lang rekke bevis Utover det at politimannen endret sin forklaring fra å ikke ha vært til stede da Bråthen døde, til å faktisk ha vært på Brevik bru sammen med henne da det skjedde, mener Lie at politiet ikke har noen andre bevis mot mannen.

- Så vidt meg bekjent er det det eneste politiet har bygget siktelsen på, sier han.

Ifølge politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt medfører ikke dette riktighet.

- Det er en lang rekke bevis og totalbedømmelsen av disse som gjør at siktelsen opprettholdes, så det er jeg uenig i. Men jeg ønsker ikke å prosedere saken i media, sier Dalhaug til Dagbladet.

Kripos bistår Vestfold-politiet med datatekniske undersøkelser i saken, og har jobbet med å sikre spor fra blant annet mobiltelefoner, Facebook og Skype.

AVVENTER: Advokat Arne Lie, som er forsvarer for den siktede politimannen, sier til Dagbladet at han og klienten nå avventer saken, og forventer at siktelsen mot politimannen   i saken om Linn Madelen Bråthen fra Stathelle.
Foto: Per Flåthe / Dagbladet
AVVENTER: Advokat Arne Lie, som er forsvarer for den siktede politimannen, sier til Dagbladet at han og klienten nå avventer saken, og forventer at siktelsen mot politimannen i saken om Linn Madelen Bråthen fra Stathelle. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer

- Dette arbeidet tar tid. Vi undersøker alt, og det er fortsatt mange telefoner vi ikke har fått resultater fra. Man vet at det tar lenger tid å rekonstruere slettet materiale, sier Dalhaug.

Ingen svekket siktelse Dalhaug understreker at siktelsen mot politimannen ikke er svekket, til tross for at han nå er løslatt.

- Jeg kan forstå at noen kan reagere på at mannen løslates, men vi må forholde oss til regelverket og varetekt skal ikke være et surrogat for soning av en dom som faller seinere. Vi mener det ikke er fare for at han kan forspille bevis eller påvirke vitner. Dermed er det ikke lenger vilkår for fengsling, sa hun til Dagbladet på fredag.

Politiet i Vestfold har snakket med over hundre vitner i saken, blant annet flere som oppgir å ha hørt rop og skrik fra brua den natta Bråthen døde. Den siktede har i avhør nektet for at det ble skreket eller ropt mellom ham og Bråthen da de befant seg på brua sammen.

INGEN SVEKKET SIKTELSE: Politiadvokat Lise Dalhaug uderstreket også på fredag at siktelsen mot politimannen ikke er svekket, til tross for løslatelsen.  Foto: Per Flåthe / Dagbladet
INGEN SVEKKET SIKTELSE: Politiadvokat Lise Dalhaug uderstreket også på fredag at siktelsen mot politimannen ikke er svekket, til tross for løslatelsen. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer