Nekter for å ha gjort noe feil

- Jeg forsøkte å bremse, men bremsene virket ikke, sier den 22-årige nordmannen til Dagbladet etter dødsulykke i Tyrkia.

DØDSULYKKE:  Den 22-årige nordmannen var tilbake på stedet der dødsulkka skjedde i går kveld. Foto: Kassem Hamadé/Dagbladet.
DØDSULYKKE: Den 22-årige nordmannen var tilbake på stedet der dødsulkka skjedde i går kveld. Foto: Kassem Hamadé/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALANAY, DAGBLADET: Nordmannen (22) skulle lære seg å kjøre firehulsmotorsykkel (ATV) da noe gikk galt. Mannen krasjet mot en klippe, og hans tyrkiske kjørelærer som satt på med ATV-en døde i ulykken. Han hadde ikke på seg hjelm.

- Jeg forsøkte å bremse, men bremsene fungerte ikke og vi styrtet begge mot klippene, sier 22-åringen når han sent i går kveld viste det lokale politiet hvor ulykken hadde funnet sted.

Like etter klokken 21.00 søndag kveld krasjet nordmannen mot en klippe når han holdt på med å lære seg å kjære en ATV høyt oppe i Taurusfjellet i Alanya. Hans 35-årige kjørelærer døde momentant på stedet, mens den norske mannen kom fra ulykken med mindre skader.

- Han flyktet fra ulykkesstedet til en liten by like utenfor Alanya. Det tok oss tre timer å finne han, sier en politietterforsker til Dagbladets reporter på stedet.

På tur med kjæresten og venner Den norske 22-åringen er i Alanya sammen med sin kjæreste og noen venner. Sent i går kveld fant politiet han på et hotel og tok han med til ulykkesstedet. Dagbladet var tilstede når han fortalte omstendighetene rundt ulykken.

- Vi kjørte nedover bakken her, og jeg forsøkte å bremse, men bremsene virket ikke. Kjørelæreren satt bak meg og han strakk fram armene sine og prøvde å bremse, men noe gikk galt og vi fløy begge mot klippene, sier nordmannen som så ut til å være i sjokk.

I motsettning til kjørelæreren hadde nordmannen hjelm på seg. Den tyrkiske ATV-læreren hadde sitt eget firma i Alanya og etterlater seg en kone og et barn.

Desperat - Noe gikk galt. Begge to ropte og skrek, og vi gjorde desperate forsøk på å bremse ned farten, men de gikk ikke, sier nordmannen.

Noen av 22-åringens norske venner var også på stedet da ulykken skjedde i går kveld. De har vært inne til avhør på politistasjonen i Alanya for å beskrive hva de så og hvordan de opplevde dødsulykka.

Etter at den 22-årige nordmannen hadde vært på ulykkesstedet i går kveld, ble han fraktet tilbake til politistasjonen i Alanya der han nå sitter arrestert.

- Jeg vet ikke hvor lenge han blir sittende i arresten. Det er opp til påtalemyndighetene, sier en politietterforsker til Dagbladet.

- Det ble arrestert en mann i forbindelse med en trafikkulykke med en firehjuling, opplyser underdirektør Frode Andersen i Utenriksdepartementet.

Han forteller at en person døde i ulykken, og at det er grunnen til arrestasjonen.

- Det var en trafikkulykke, som blir etterforsket. Vi har tilbudt konsulær assistanse, forteller Andersen, og forklarer at dette i praksis dreier seg om advokatbistand.