Nekter for å ha mottatt telefon om forfrosset kvinne

Politiet på Romerike avviser at de mottok bekymringsmelding fra Holger Gustavsen. Kvinnen døde trolig av nedkjøling, viser obduksjonsrapporten.

AVVISER AT DE FIKK HENVENDELSE: Lensmann Bent Inge Jahren ved Nes lensmannskontor. Foto: Thoma Frigård
AVVISER AT DE FIKK HENVENDELSE: Lensmann Bent Inge Jahren ved Nes lensmannskontor. Foto: Thoma FrigårdVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Romerike sier de er hundre prosent sikker på at Holger Gustavsen aldri ringte politiet på Romerike, melder Romerikes Blad.

- Vi har hørt igjennom alle samtaler til sentralbord, på 02800- og nødnummeret, sier politioverbetjent Per Martin Ødegård til avisa.

Gustavsen fortalte i går til Dagbladet at politiet «ga blaffen og sa de ikke hadde tid» da han ringte og meldte i fra om en forfrosset venninne. 1. nyttårsdag ble hun funnet død.

Ifølge lokalavisa Raumnes viser den foreløpige obduksjonsrapporten at kvinnen trolig døde av nedkjøling.

- Ingen henvendelser Gustavsen fortalte i går at han ble oppringt av kvinnen som kunne fortelle at hun oppholdt seg på et jorde på nes, og at hun kom til å fryse hjel.

Etter å ha lett en stund først, hevder han at han ringte politiet og ba om hjelp til å finne henne. Dette avviser politiet.

Allerede i går var lensmann Bent Inge Jahren ved Nes lensmannskontor klar på at han ikke kjente til noen henvendelser fra Gustavsen:

- Jeg vil ikke kommentere kritikken, men jeg kan ikke se at det har vært noen henvendelser til Romerike politidistrikt før hun ble funnet - ihvertfall ut fra loggen jeg kan se, sa han.

- Dårlig gjort av politiet - Hvorfor skal jeg lyve om dette? spør en oppskaket Holger Gustavsen når Dagbladet ringer ham for å konfronterer ham med politidistriktets påstand om at han ikke ringte dem.

- Jeg synes det er jævlig dårlig gjort av dem å påstå at jeg lyver. Jeg ba i går Netcom om å sende meg logg over hvor jeg har ringt, sier han til Dagbladet.

Han mener eventuelt Hedmark politidistrikt kan ha fått inn samtalen hans.

- Vi har ikke hatt noe med den saken å gjøre. Den ble ikke meldt hit i det tidsrommet som det hevdes at samtalen kom inn, vi ble informert av Romerike, sier operasjonsleder Vidar Pedersen ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Saken oppdateres.

- POLITIET GA BLAFFEN: Holger Gustavsen hevder han ble ignorert av politiet da han ringte om forfrosset venninne. Foto: Torbjørn Berg
- POLITIET GA BLAFFEN: Holger Gustavsen hevder han ble ignorert av politiet da han ringte om forfrosset venninne. Foto: Torbjørn Berg Vis mer