Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter for å ha pekt på alternative gjerningsmenn

Øygards svigerinne sier hun ikke nevnte bestemte personer i samtale med et annet vitne, Øygards søskenbarn.

SISTE UKE I RETTEN: Det gjenstår nå rundt tre dager av overgrepssrettssaken mot Rune Øygard. Arkivfoto: Øistein Norum Monsen
SISTE UKE I RETTEN: Det gjenstår nå rundt tre dager av overgrepssrettssaken mot Rune Øygard. Arkivfoto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Rune Øygards svigerinne var i dag på nytt innkalt som vitne i retten, etter at det torsdag kom fram at hun hadde hatt en telefonsamtale med Øygards søskenbarn etter at rettssaken startet. Dette skjedde før begge de to skulle vitne.

I samtalen kom det opp at svigerinnen hadde en teori om at jenta har blitt utsatt for overgrep av noen andre tidligere, og at det er årsaken til det hun ser på som falske anklager mot Øygard.

- Ikke mer å tilføye Søskenbarnet forklarte under ed i retten at svigerinnen 16. oktober også nevnte tre konkrete personer som «eksempler» på hvem som kan ha stått bak slike overgrep.

Dette nektet svigerinnen for da hun måtte vitne på nytt i dag.

- Jeg har ingenting mer å tilføye enn det jeg sa i retten sist, det jeg sa da kan jeg stå inne for, ikke noe annet, sa hun.

Svigerinnen bekreftet at hun overfor Øygards søskenbarn hadde lansert teorien om at jenta kunne være utsatt for overgrep av andre tidligere, men avviste at hun hadde nevnt enkeltpersoner. Hun hevder søskenbarnet selv har tolket videre ett mer overordnet begrep hun brukte.

- Kommet på det selv? På spørsmål fra tingrettsdommer Torunn Elise Kvisberg, bekreftet vitnet at hun ikke har hørt noe om den alternative forklaringen på overgrepsanmeldelsen fra andre i bygda.

- Så når du tenker dette så er det noe du har kommet på selv?, spurte dommeren.

- Ut fra det som ligger i tiltalen mot Rune og det hun har forklart i den historien, tenker jeg at det er noe hun kan ha opplevd (tidligere), svarte svigerinnen.

Hun hevder hun var bekymret for fornærmede på en mer overordnet måte i 2009, da hun første gang traff jenta, fordi hun virket «forknytt og redd», men vedgikk at overgrepsteorien var noe som først dukket opp etter at hun fikk vite om innholdet i anklagene mot Øygard.

Siste uke Rettssaken mot den permitterte Vågå-ordføreren, der han er tiltalt for en rekke samleier og andre overgrep mot ei jenta som da var mellom 13 og 15 år gammel, gikk i dag inn sin fjerde uke. Det gjenstår nå to dager med vitneførsel og annen dokumentasjon før prosedyrene etter planen skal starte torsdag.

Forsvarersiden har denne uka frafalt fire vitner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media