Nekter for å ha truet Ditlev-Simonsen

Ekssvigersønnene betegner påstandene som usanne og krenkende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Per Ditlev-Simonsens to ekssvigersønner benekter å ha framsatt trusler mot Oslo-ordføreren. De betegner påstandene som usanne og krenkende, melder NTB.

Nekter for påstandene

Den første svigersønnen, Pehr-Olav Skogseth sendte i kveld ut en pressemelding hvor han nekter for ordførerens påstander.

Jeg er i dag blitt kjent med Per Ditlev-Simonsens forklaring med hensyn til hans konto i Sveits. I denne forbindelse har han kommet med påstander om at jeg har fremsatt direkte trusler mot ham, og at jeg er medvirkende i en profesjonell og organisert mediekampanje mot hans datter. Begge påstander er usanne, uforståelige og krenkende, skriver Skogseth i meldingen.

Han siet at kontoen i Sveits ikke var tema da han skilte seg fra Cecilie Ditlev-Simonsen etter et ekteskap som varte i fem år, fra 1994 til 1999.

- Det var meg helt fremmed å gjøre krav på noen del av hennes formue. Jeg har aldri - jeg gjentar aldri – diskutert Sveits-kontoen med min eks-svigerfar.

Stiller som vitne for eks nummer to

Han forklarer at han har blitt bedt om å stille som vitne i skilsmissesaken med ektemann nummer to, Endre Rangnes.

Påstanden om direkte trusler og organisert mediekampanje er triste – særlig fordi jeg alltid har hatt et godt forhold til min tidligere svigerfar og min sønns morfar, og har alltid hatt stor respekt for både hans person og det arbeidet han har gjort. Hans personlige økonomi har vært og er meg ukjent – og uinteressant.

Nå ber Skogseth om at ordføreren trekker sine påstander tilbake. Han skriver også at han har bedt advokat Cato Schiøtz om bistand i framtiden.

Hardt ut mot eksene

Da Per Ditlev-Simonsen forklarte seg tidligere i dag gikk han svært hardt ut mot de to.


- Hele denne saken kom opp på en svært spesiell måte. Mine to ekssvigersønner har drevet bevisst, profesjonell og organisert mediekampanje mot min datter i forbindelse med en pågående rettstvist etter en opprivende skilsmisse. En sak jeg ikke er part i, og som er meg uvedkommende-selvfølgelig bortsett fra som far og bestefar, sa Ditlev-Simonsen til et samlet pressekorps.

Her er forklaringen ord for ord.