Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter for å ha vært på åstedet

Den 20-årige irakeren benekter innblanding i drapet på Inger Sund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fengslingsmøtet i Oslo tingrett i ettermiddag har gått for lukkede dører. Aktor Carl Fari la ned påstand om fire ukers varetekt, og fikk rettens medhold.

I en pause framholdt 20-åringens advokat at politiet ikke har noen tekniske bevis eller vitneopplysninger som knytter den siktede mannen fra Irak til åstedet der Inger Sund ble funnet ranet og drept i oktober i fjor.

- Han har ikke vært til stede da ranet ble begått, sier 20-åringens advokat Peter Nørgaard.

Aktor ba om fire ukers varetekt. Fordi den antatt medskyldige er på frifot i Tunisia, fikk aktor medhold i kravet om lukkede dører. Politiet frykter også at den irakiske asylsøkeren kan skade etterforskningen dersom han slipper ut. 20-åringen samtykket ikke i varetekt.

- Min klient stiller seg uforstående til siktelsen, sier advokat Peter Nørgaard.

Fengslingsmøtet startet klokka 13, og skal være ferdig i 16-tida.

Søkt asyl siden 1999

Siktelsen går ut på medvirkning til grovt ran. Inger Sund ble funnet død i sin leilighet i Oslo i oktober i fjor, etter at hun hadde vunnet 30 000 kroner på Bingo noen dager før.

Ifølge advokat Nørgaard er hans klient fra Irak, og han har vært i Norge siden november 1999, da han kom hit for å søke asyl. 20-åringen er fremdeles asylsøker.

- Han er selvfølgelig preget av situasjonen, sier Nørgaard.

Flere forbrytelser

Asylsøkeren skal være en kjenning av politiet. Han har vært pågrepet for flere forhold tidligere. Hans første møte med norsk politi skal ha vært i 2000, og fram til dødsranet på Sund ble han tatt for minst seks forbrytelser. Disse skal være bedrageri, grove tyverier fra personer på offentlige steder og besittelse av narkotika.

Politiet har i tillegg etterlyst en annen asylsøker, som for tiden skal befinne seg i Tunisia. Det var etter hjelp fra tyske fingeravtrykksregistre at politiet pågrep 20-åringen i Akershus mandag.

Norsk politi arbeider nå med å få den andre siktede, også en 20-åring, utlevert fra Tunisia.

VANT PENGER: Bingolokale M16 i Møllergata hvor den drepte Inger Mina Birgitte Bolette Sund sist ble sett.