Nekter for angrep på ulvejakt-aksjonister

De fire storelvdølene som er tiltalt for å ha angrepet og truet en gruppe ulvejakt-aksjonister på livet i Rendalen i februar, nektet i dag straffskyld i Nord-Østerdal herredsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De hevder hendelsen ikke var så ille, og at det aldri var meningen å utsette demonstrantene for livsfare.

- Det hele var en impulshandling i fylla. Vi ville bare rive lavvoen og jage dem bort fra bygda, framholdt de fire storelvdølene i tur og orden da rettssaken mot dem startet på Koppang. En av de fire tiltalte vedgår imidlertid skadeverk.

Ifølge tiltalen skal de fire kameratene i alderen fra 21 til 30 år ha truet og tvunget åtte ulvejakt-aksjonister i ord og handling under særdeles skjerpende omstendigheter. Forholdene kvalifiserer til fengselsstraff i minst seks måneder, og har en øvre ramme på seks års fengsel.

Utstyrt med rødsprit og lighterbensin tok de fire tiltalte drosje til teltleiren ved Hanestad i Rendalen. Men ingen av de tiltalte hevdet i særlig grad å være i stand til å huske hvem som gjorde hva. Rettsforklaringene til de fire spriket i stor grad i forhold til politiforklaringene, som ble avgitt 12-14 timer etter den alvorlige hendelsen. Aksjonistene skal ha blitt truet ut av lavvoen og beordret ned på kne mens det angivelig skal ha bli ropt at de skulle «slaktes» og at teltet skulle tennes på. (NTB)