Erna Solberg:

Nekter for at Trump stilte ultimatum: - Det var kanskje behov for å lufte litt ut

USAs president Donald Trump truet aldri med å trekke seg ut av Nato, ifølge statsminister Erna Solberg.

FORNØYD: Den amerikanske presidenten Donald Trump virket fornøyd med resultatet etter Nato-toppmøtet i Brussel. Trump har tidligere uttrykt misnøye med de andre medlemslandenes manglende forsvarspengebruk. Video: AP Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OSLO/BRUSSEL (Dagbladet): Fram til i dag hadde Nato-toppmøtet i Brussel tilsynelatende gått stille og rolig for seg, uten de mest voldsomme krumspringene. Det endret seg fort da meldingene om et krisemøte spredte seg til verdenspressen.

Det tyske nyhetsbyrået DPA meldte at den amerikanske presidenten hadde truet med amerikansk alenegang i forsvarsspørsmål, hvis ikke resten av Nato-landene økte forsvarsbudsjettene sine umiddelbart.

Enkelte medier meldte at Trump hadde truet med å trekke USA ut av Nato, og alt tydet på at resten av Natos medlemsland hadde samlet seg til et krisemøte.

Kilde nær Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier imidlertid til Dagbladet at det aldri var snakk om noen krisestemning. Bare «tøffe diskusjoner».

Trump selv gliste og hyllet seg selv under en pressekonferanse torsdag ettermiddag, der han hevdet at samtlige medlemsland hadde forpliktet seg til å bruke mer penger på forsvar.

- Unødvendig

På direkte spørsmål fra en reporter i salen, om hvorvidt Trump - av noen som helst grunn - kan trekke USA fra Nato uten tillatelse fra den amerikanske kongressen, svarte presidenten:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer