Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter for bildrapet

25-åringens skadde bil ble funnet skjult i et grustak, men han erkjenner ikke straffskyld. Alexander Næss (17) sto helt rolig da han ble meid ned bakfra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17 år gamle Alexander Næss fra Porsgrunn ble påkjørt bakfra av en bil mens han sto stille og ventet på at bommen ved bybrua i Porsgrunn skulle gå opp. 17-åringen fikk store hodeskader og døde på vei til sykehuset. Politiet mener den siktede 25-åringen var fører av bilen som traff 17-åringen.

Den aktuelle bilen stakk fra stedet etter ulykken og kjørte i høy hastighet mot Porsgrunn sentrum.

Skjulte bilen

Pågripelsen av 25-åringen ble gjort etter at politiet søndag ettermiddag fikk tips fra en turgåer om en bil som var hensatt og forsøkt skjult i et grustak utenfor sentrum av Porsgrunn. Undersøkelser av bilen viste at den var påført skader som svarte til de skadene som var funnet på mopeden.

- Han vi nå har siktet, har etter det vi kjenner til disponert denne bilen. Vi mener det er skjellig grunn til å tro at han også har kjørt på mopedisten med denne bilen, sier politiadvokat Torunn Fossli Sæthre ved Telemark politidistrikt.

- Mannen vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling mandag, sier hun til NTB.

Erkjenner ikke

Advokat Bjørn Nærum fra Skien er oppnevnt som 25-åringens forsvarer. Han sier klienten er preget av siktelsen mot ham.

- Det er en meget alvorlig anklage, og det er han preget av. Han erkjenner ikke straffskyld, sier Nærum til NTB.

Den 25 år gamle mannen var allerede avhørt som vitne før han ble siktet. Han satt søndag kveld i nye avhør.

Påkjørselen ble først oppdaget av trafikksentralen ved hjelp av et videokamera som var plassert ved bommen på bybrua i Porsgrunn. Politi og ambulanse kom raskt til ulykkesstedet etter at de hadde fått melding klokka 04.40 søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media