Nekter for drap og drapsforsøk på sine små gutter

Ankesaken mot den barnedraps-dømte moren starter mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eidsivating lagmannsrett på Hamar begynner mandag behandlingen av ankesaken mot en 26 år gammel kvinne som i fjor fikk en tingrettsdom på seks års fengsel for å ha skadet sin vel ett år gamle sønn slik at han døde.

Moren ble også dømt for forsøk på drap på sin andrefødte sønn. Da dommen mot kvinnen fra Moelv falt i Hedmark tingrett i september i fjor, anket hun på stedet.

Kvinnen mener hun ikke har gjort det hun er tiltalt for, og at hun er uskyldig dømt, opplyser én av hennes forsvarere, advokat Johnny Christian Schill, til NTB.

Tingretten kom fram til at sønnen døde etter at den tiltalte moren hadde blokkert luftveiene på en så omfattende måte at han senere døde av hjertestans og en uopprettelig hjerneskade i forbindelse med blokkeringen av luftveiene. Kvelningen skjedde mens sønnen var innlagt på Ullevål universitetssykehus i Oslo, der han var til nærmere undersøkelse etter tidligere å ha vært innlagt på Lillehammer sykehus flere ganger uten at man fant årsaken til anfall gutten hadde.


NTB