Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter for drap på kvinne i Kvinesdal

25-åring sier at det ikke var han som stakk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 25 år gamle samboeren til kvinnen som onsdag kveld ble drept i Fjotland i Kvinesdal, nekter for at det var ham som drepte 29-åringen.

Politiet i Vest-Agder ba om fire ukers varetektsfengsel for den siktede 25-åringen etter drapet i Kvinesdal onsdag kveld. Han er siktet for forsettlig drap, men nekter for at han skal ha knivdrept samboeren.

- Han benekter straffskyld. Han sier at det oppsto en krangel og et basketak og at det ikke er ham som påførte henne de dødelige stikkene, sier forsvareren, advokat Sverre Nordmo, til NTB.

Nektet fengsling

Mannen satt torsdag formiddag i avhør hos politiet i Kristiansand. Kjennelsen fra fengslingsmøtet i Kristiansand tingrett vil ikke bli offentliggjort før fredag morgen. Politiet ba om at mannen skulle fengsles for fire uker og at han skal underlegges restriksjoner i hele varetektsperioden.

25-åringen motsatte seg både fengsling og kravet om restriksjoner dersom retten likevel skulle finne grunnlag for å fengsle ham.

Natt til torsdag arbeidet politiet med å kartlegge eneboligen der drapet skjedde. De fant blant annet et våpen på stedet. Den siktede 25-åringen hadde skader da han ble pågrepet onsdag kveld, men ble i løpet av natten overført fra sykehuset i Flekkefjord til en celle på politihuset i Kristiansand.

- Forsvarte seg

- Vi har ingen indikasjoner på at det skal ha vært andre personer til stede da kvinnen ble drept, sier lensmann Jan Magne Olsen til NTB.

Den drepte kvinnen ble torsdag sendt til obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo. Våpenet som ble brukt, vil trolig bli gjenstand for nøye teknisk undersøkelse for å fastslå hvem som holdt sist i kniven.

- Min klient mener at det ikke var ham som stakk henne med kniven, men at han bare forsvarte seg, sier Nordmo.

Politiet kritisert

Politiet i Vest-Agder ble torsdag kritisert for å ha brukt over en time på å ta seg fram til åstedet kvelden før. Ambulansepersonellet som kom først til stedet, ventet utenfor i 36 minutter før væpnet politiet ankom og fikk sikret stedet. Da var det for sent å redde kvinnen.

Spesialenheten for politisaker på Hamar hadde torsdag ikke mottatt noen anmeldelse, eller på eget initiativ iverksatt noen etterforskning av politiets handlemåte i saken. Lensmannen i Kvinesdal mener det ikke ville tatt kortere tid dersom ansatte ved det lokale lensmannskontoret hadde rykket ut.

- Da måtte vi kalt folk ut, de måtte reise til lensmannskontoret for å hente utstyr før de kunne reise videre. Det ville ikke tatt kortere tid enn at den operative patruljen fra Flekkefjord dekket saken, sier Jan Magne Olsen.

(NTB)

Vurderer anmeldelse

Advokat Nordmo hadde torsdag ikke drøftet med sin klient om det kan bli aktuelt å anmelde politiet for tjenesteforsømmelse etter den lange tiden det tok før ambulansepersonellet fikk slippe til.

- Det er ikke noe vi har vurdert foreløpig, men vi vil komme til å vurdere det, sier Nordmo. (©NTB)

ÅSTEDET:</B> Kvinnen ble drept i går kveld på Fjotland utenfor Kvinesdal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media