Terrorsiktede Rezwan Ferdaus benekter beskyldningene om at han skal ha planlagt å sende modellfly fylt med sprengstoff mot mål i USA. Foto: AP Photo/U.S. Department of Justice/SCANPIX
Terrorsiktede Rezwan Ferdaus benekter beskyldningene om at han skal ha planlagt å sende modellfly fylt med sprengstoff mot mål i USA. Foto: AP Photo/U.S. Department of Justice/SCANPIXVis mer

Nekter for modellflyterror

Siktet amerikaner nekter for bombeplanlegging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikaner som er siktet for å ha planlagt å bombe Capitol Hill og Pentagon med fjernstyrte fly fylt med sprengstoff, erklærer seg ikke skyldig.

Rezwan Ferdaus er også siktet for å ha planlagt å angripe andre steder i Washington med automatiske våpen og granater, i tillegg til en rekke andre forhold. Mannens planer ble avslørt av agenter som lot som om de var medsammensvorne.

Hvis han blir funnet skyldig på alle punkter, risikerer han fengselsstraff på livstid.

Den amerikanske statsborgeren erklærte seg imidlertid ikke skyldig da han mandag møtte for en føderal domstol i Worcester, i nærheten av Boston. Dommeren godkjente utsettelse av kausjonshøringen, noe som gir 26-åringens forsvarsadvokat lengre tid til å forberede seg.

Da Ferdaus kom inn i rettssalen ropte en gruppe familie og venner «vi er her for deg».

(NTB)