Finland:

Nekter for narkotikabruk etter festvideo

Kritikken hagler mot Finlands statsminister etter private festvideoer. Har tatt narkotest og jakter svar på hvem som lekket videoene.

FEST-SKANDALE: Kritikken hagler mot Finlands statsminister Sanna Marin etter at private festvideoer av henne ble lekket. Fredag måtte hun stå skolerett for pressen. Video: Iltalehti Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Marin sier til pressen at hun har tatt en narkotest i etterkant av videoene som har fått sterke reaksjoner både i Finland og utlandet. Under pressekonferansen fredag beskriver hun også alkoholinntaket sitt på den mye omtalte festen som moderat.

- Jeg har aldri, ikke en gang som tenåring, tatt narkotika, forsikrer statsministeren.

- Jeg har også dager og kvelder hvor jeg har fri, og tilbringer tid med vennene mine. Men alle finske borgere har rett til å si hva de mener om mine handlinger, sier Marin videre.

FESTER: Disse videoene spres i sosiale medier og skal vise den finske statsministeren Sanna Marin som fester med flere kjente finske profiler. Video: Twitter / Instagram. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Kan bli anmeldt

Videoene av statsministeren som drakk alkohol og danset ble lekket onsdag kveld. Hun ønsker fredag ikke å si om lekkasjen av videoene vil bli anmeldt.

På pressekonferansen sier hun at hun fortsatt ikke veit hvem som lekket klippene av henne.

Torsdag morgen sa Marin til mediene at hun var lei seg for at de private videoene var lekket.

- Lei meg

På pressekonferansen fredag ettermiddag ble også pikante detaljer fra videoene tema.

- Jeg husker ikke at noen kysset meg på halsen, sier statsministeren på spørsmål om innholdet i videoen.

De private videoene som ble filmet havnet på avveie i etterkant av festen. Statsministeren forteller at hun var klar over at hun ble filmet, men er lei seg for at klippene kom ut.

- Jeg er lei meg for at de har blitt offentlige. Jeg visste at jeg ble filmet, men jeg stolte på at siden disse videoene er private og ble filmet på privat område, så ville de ikke bli publisert, sa statsministeren torsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer