Nekter for nazi-drap

Tre svenske nynazister ble i dag varetektsfenglset, siktet for medvirkning til drapet på en 41 år gammel fagforeningsleder. Den antatte hovedmannen nekter for befatning med drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nazi-frykt i Sverige

Den første som ble framstilt for varetektsfengsling var en 22 år gammel mann. Han var kledd i en hvit t-skjorte og sto og smålo mens riksadvokat Jan Danielsson framførte kravet om varetektsfengsling.

Fagforeningsmannen Björn Söderberg ble skutt og drept med flere skudd utenfor leiligheten sin i Stockholm tirsdag i forrige uke. Motivet for drapet skal være Söderbergs innsats for å avsløre nynazister i fagforeningen. De tre mistenkte ble arrestert av politiet torsdag.

Politiet ransaket mennenes leiligheter og det ble funnet flere typer våpen.

- Vi har blant annet funnet skytevåpen. Men om noen av dem er drapsvåpenet, vet jeg ikke, sier sjefanklager Jan Danielsson. Söderberg ble skutt med en pistol av kaliber 22.

Et par av de tiltalte skal ha deltatt i våpen-ranet fra militærleiren Strängnäs. De fleste av våpnene som ble tatt er borte, selv om de som ranet regimentet er pågrepet. (Dagbladet :på nettet)