Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stella Mwangi tiltalt for promillekjøring

Nekter for promillekjøring: - Skadene på hennes bil har vært der hele tiden

Artist Stella Mwangi (31) nekter straffeskyld for alle poster i tiltalen.

TILTALT: Stella Nyambura Mwangi nekter straffskyld for promillekjøring. Hun risikerer ubetinget fengselsstraff for hendelsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILTALT: Stella Nyambura Mwangi nekter straffskyld for promillekjøring. Hun risikerer ubetinget fengselsstraff for hendelsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kjente norske artisten Stella Mwangi (31) møter i dag i Oslo tingrett, tiltalt for promillekjøring og forulemping av offentlig tjenestemann.

Mwangi nekter straffskyld etter tiltalen for forholdet som skjedde i fjor høst. Hun er uenig i tiltalen i sin helhet, sier hun i retten.

Mwangi møtte opp i retten i dag tidlig med en hvit bluse og et skjerf rundt hodet og hadde med et knippe venner og støttespillere i salen.

I retten oppgir hun at hun er musikkartist og klesprodusent. Mwangi er mest kjent for sin seier i norske Melodi Grand Prix i 2011.

- Krasjet luksusbil med promille

Ifølge tiltalen kjørte Mwangi en Mercedes i Bernt Ankers gate i Oslo midt på dagen 29. september i fjor «til tross for at hun var påvirket av alkohol og/eller andre berusende eller bedøvende midler».

Den kjente artisten og tidligere Melodi Grand Prix-deltakeren skal også ha kjørt inn i en eller flere biler på stedet, noe som førte til materielle skader, ifølge tiltalen.

Aktor Marita Hagen sier i retten i dag at operasjonssentralen i Oslo-politiet fikk en telefon rundt klokka 13.30 29. september i fjor om en Mercedes som skal ha kjørt i flere biler ved Bernt Ankers gate.

PARTER: Aktor Marita Hagen (t.v.) og forsvarer Silje Elisabeth Steenvaag. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
PARTER: Aktor Marita Hagen (t.v.) og forsvarer Silje Elisabeth Steenvaag. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

- Flere vitner vil forklare at kvinnen framsto som beruset. Kvinnen skal ha forlatt stedet før politiet kom, men det ble gitt en beskrivelse av henne, sier Hagen.

Politiet lette etter Mwangi, uten hell. Da to politibetjenter skal ha forsøkt å taue bilen 14.50 - rundt én time og 20 minutter hendelsen, skal Mwangi ha kommet til stedet.

- Hun ble da pågrepet av politiet og ført til arresten på Grønland, sier Hagen.

- Kalte politiet rasister

Ifølge tiltalen ropte hun at politibetjentene som skulle ta blodprøve av henne var rasister. Hun skal også ha skreket og kjeftet på en av politimennene og satt seg kraftig til motverge.

- Hun ropte at de var rasister da de skulle ta blodprøve av henne på Grønland. Begge betjentene er innkalt som vitner. Det er gjort lydopptak i politibilen, og det kan med nødvendighet bli avspilt for å belyse hvordan tiltalte framsto denne dagen, sier hun.

- 2,2 i promille

Blodprøven som ble tatt av tiltalte to timer etter kjøringen viste at hun hadde 2,22 i promille, heter det i tiltalen.

Mwangis forsvarer Silje Elisabeth Steenvaag mener politiet ikke har etterforsket saken objektivt.

- Blant annet ble det begjært ytterlige undersøkelser 11. mai fra oss. Det ble utført 16. mai - samme dag som det ble tatt ut tilleggstiltale om at hun muligens hadde drukket etter kjøringen.

Hun opplyser også at de har kalt inne et vitne som skal opplyse om skadene på bilen.

- Skadene på hennes bil har vært der hele tiden, sier Steenvaag.

Steenvaag påpeker også at det er en uvanlig promillesak, fordi hun ble pågrepet rundt halvannen time etter den påståtte promillekjøringen.

Som regel er normal staffeutmåling etter tiltalen kortere ubetinget fengselsstraff.

- Uhell

Mwangi skal ha beveget seg videre til en samling med venninner der det ble drukket alkohol etter henndelsen. Manageren hennes, Erland Bakke, har tidligere sagt at politiet kom etter denne samlingen. Artisten har selv forklart at politiet «la henne i bakken».

- Personen har ikke kjørt bil i beruset tilstand, og politiet har ikke tatt henne i å kjøre noe som helst. Hun drakk etter at ulykken skjedde, sier artistens manager til Dagbladet.

- Noe av det verste

Til Se og Hør sa Stella Mwangi i går at hun selv har en helt annen versjon av hendelsen hun nå står tiltalt for.

- Det å gå haltende fra en politistasjon med hovne knær fra å bli slengt ned på bakken, åpne sår som blødde av å bli lagt ned i asfalten og blåmerker på både arm og rygg av å bli kneet og holdt fast, er noe av det verste jeg har opplevd, forklarer hun til Se og Hør, og legger til:

- Jeg trodde politiet skulle beskytte og gi oss trygghet i hverdagen. Denne tilliten jeg hadde er nå blitt til en frykt som holder meg oppe om kveldene. Jeg ser frem til å få forklart meg i retten, slik at jeg kan prøve å få lagt denne saken bak meg, sa hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!