Nekter for ran, frihetsberøvelse, trusler, vold og villmannskjøring

Politiet ber om full isolasjon etter Grimstad-drama.

VILL JAKT: Her tømmer 33-åringen et brannslukkingsapparat mot politiet. Foto: Johan Olaf Tonnevold
VILL JAKT: Her tømmer 33-åringen et brannslukkingsapparat mot politiet. Foto: Johan Olaf TonnevoldVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KRISTIANSAND (Dagbladet): Påtaleansvarlig Folke Åmlid ved Agder politidistrikt la i dag fram begjæring om fire uker med brev og besøksforbud, hvorav to i full isolasjon, for både 33-åringen og 54-åringen bak ran- og voldsturneen på Sørlandet søndag.

Begge to nekter straffskyld.

Leder Kristiansand tingrett tok i dag stilling til Åmlids begjæring. Siktelsene mot de to lyder på henholdsvis grovt ran av vekter ved Sørlandsparken søndag morgen, samt frihetsberøvelse, for 54-åringen.

For 34-åringen går siktelsen ut på to grove ran.

Det ene av vekteren, mens det andre er fra en 28 år gammel kvinne i Grimstad. I tillegg kommer frihetsberøvelse under skjerpende omstendigheter, trussel mot journalist i Agderposten og brudd på veitrafikkloven.

Den 35-år gamle kvinnen som er fengslet i saken, vil ikke bli framstilt for varetekt før i morgen. Hun er i avhør i dag.

Utvides Påtalemyndighetene regner med at siktelsene mot de tre involverte i ran- og voldsturneen på søndag, vil bli utvidet etter hvert som etterforskningen skrider framover.

Fortsatt etterforskning var Folke Åmlids argument for å la retten gå for lukkede dører.

Han fikk til slutt medhold av dommer Per Refsalen til tross for pressens påstand om at saken er helt spesiell, og derfor bør foregå i åpenhet.

Forsvarsadvokat Knut Henning Larsen og advokatfullmektig Hege Årliklem var enig i åpenhet.

Ikke forklart seg Fengslingsmøtene begynte henholdsvis klokken 13.00 og 14.00.

BER OM ISOLASJON: Påtaleansvarlig Folke Åmlid, Agder politidistrikt. FOTO: PER FLÅTHE
BER OM ISOLASJON: Påtaleansvarlig Folke Åmlid, Agder politidistrikt. FOTO: PER FLÅTHE Vis mer

Mens det første var fullt fengslingsmøte for 53-åringen, ble nummer to avholdt som kontorforretning. 33-åringen som er siktet for de groveste handlingene har samtykket til fengslingen.

Men han har ikke forklart seg for politiet.

- Det ønsker han å gjøre sammen med sin forsvarer, sier Folke Åmlid.

Dagbladet kommer med mer.

AVGJØRES I 17-TIDA: Til venstre påtaleansvarlig Folke Åmlid. Til høyre er forsvarsadvokat Knut Henning Larsen fra Sørlandsadvokatene. Dommer er Per Refsalen. FOTO:PER FLÅTHE
AVGJØRES I 17-TIDA: Til venstre påtaleansvarlig Folke Åmlid. Til høyre er forsvarsadvokat Knut Henning Larsen fra Sørlandsadvokatene. Dommer er Per Refsalen. FOTO:PER FLÅTHE Vis mer