SKAL HA FORNÆRMET KORANEN: Kadra Yusuf ankommer til Oslo tingrett mandag morgen. Fem mann står tiltalt for trusler, vold og legemsfornærmelser mot henne. Bakgrunnen for overfallet er at de anklager henne for å ha fornærmet Koranen. FOTO: Heiko Junge/SCANPIX
SKAL HA FORNÆRMET KORANEN: Kadra Yusuf ankommer til Oslo tingrett mandag morgen. Fem mann står tiltalt for trusler, vold og legemsfornærmelser mot henne. Bakgrunnen for overfallet er at de anklager henne for å ha fornærmet Koranen. FOTO: Heiko Junge/SCANPIXVis mer

Nekter for vold mot Kadra

- Du prater tull, ropte en av de tiltalte i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av de fem som er tiltalt for å ha overfalt, sparket og slått Kadra Yusuf (28) erkjente straffskyld da rettssaken startet i Oslo tingrett mandag.

En av de fem tiltalte, en 24 år gammel mann med somalisk bakgrunn, erkjenner at han dyttet Kadra, men han nekter for å ha slått og truet henne, slik tiltalen går ut på. Den ene av de somaliske mennene nekter for å ha vært på stedet. Alle nekter straffskyld.

Krangelen mellom Kadra og de fem tiltalte startet utenfor utestedet Sikamikanico i Møllergata i Oslo sentrum natt til 12. april i fjor. Ifølge Kadra ble hun omringet av en rasende gjeng som anklaget henne for å ha fornærmet Koranen.

Få dager før overfallet hadde Kadra stått fram i VG og bedt om nytolkning av Koranens kvinnesyn.

Det var tilløp til protester fra en av de tiltalte under Kadras forklaring.

- Du sitter der og prater tull, ropte mannen.

De tiltalte er to somaliske menn på 23 og 24 år, to somaliske kvinner på 21 og 22 år, samt en 35 år gammel mann av marokkansk opprinnelse. Bare en av de fem har norsk statsborgerskap.


(NTB)