ÅSTED: Voldtektene skal ha skjedd i en leilighet mannen disponerer i Oslo. Oslopolitiet gjorde i forrige uke tekniske undersøkelser og flere beslag på stedet. Foto: Torbjørn Berg
ÅSTED: Voldtektene skal ha skjedd i en leilighet mannen disponerer i Oslo. Oslopolitiet gjorde i forrige uke tekniske undersøkelser og flere beslag på stedet. Foto: Torbjørn BergVis mer

Nekter for voldtekt: - Det ble et basketak da forholdet tok slutt

Mann i musikkbransjen nekter for å ha mishandlet kvinne gjennom tre dager i Oslo-leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag skrev Dagbladet at en amerikansk mann, som har jobbet med kjente artister i den norske musikkbransjen, er varetektsfengslet etter at han i forrige uke skal ha voldtatt og mishandlet sin egen kjæreste i en leilighet i Oslo.

Kvinnen, som var på besøk fra Sverige, ble torsdag morgen fraktet til voldtektsmottak med synlige fysiske skader. Hun har forklart i avhør at hun følte seg tvunget til å bli værende i mannens leilighet gjennom tre dager før hun slo alarm.

- Feide I kveld var siktedes forsvarer, advokat Thor Gardarsson, i kontakt med ham for å klarlegge hvordan mannen stiller seg til de svært alvorlige anklagene.

- Slik han ser det dreier dette seg om en feide i forbindelse med at han gjorde forholdet slutt. Min klient erkjenner at det da oppsto et basketak med kvinnen, men han forstår ingenting av påstandene om voldtekt. Han erkjenner ikke straffskyld for noe, sier Gardarsson til Dagbladet.

Mannen skal ha forklart at han og den svenske kvinnen var sammen i leiligheten i flere dager før bruddet og konflikten oppsto, og nekter for å utøvd noen form for mishandling i tre dager.

- Den beskrivelsen kjenner han seg ikke igjen i, sier advokaten.

Han opplyser at siktede har anket fengslingskjennelsen. Mannen skal snart i et nytt avhør, der han trolig vil bli konfrontert med legerapporter og bilder av skadene kvinnen ble påført.

- Alvorlig sak Bistandsadvokat Trine Rjukan opplyser at det var kvinnen selv som klarte å kontakte politiet etter at hun kom seg ut av huset natt til torsdag.

- Det ble et besøk som har medført store skader for henne. Dette er en svært grov og alvorlig sak. Fornærmede er svært preget etter hendelsene og er fortsatt i en sjokktilstand. Etter min oppfatning er det åpenbart at hennes forklaring stemmer overens med virkeligheten, sier Rjukan til Dagbladet.

Da han ble pågrepet hadde mannen selv skader på hendene som knyttes til forbrytelsen, noe som lørdag ble dokumentert i retten.

I tinghuset skal mannen ha framstått ustabil, og retten valgte til slutt å gjennomføre den siste delen av fengslingsmøtet etter at siktede var sendt ut. Det er ventet at han vil bli undersøkt av lege i fengselet.

- Mannen er siktet for voldtekt i en alvorlig sak. Vi ønsker ikke å si mer enn det per i dag, siden faren for bevisforspillelse er en del av fengslingsgrunnlaget. Vi skal gjennomføre flere vitneavhør, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Fra USA Den voldtektssiktede mannen har i flere år jobbet i musikkbransjen i Norge og utlandet, og har bidratt i prosjektene til noen av Norges mest kjente artister.

Siktede er amerikansk statsborger, og politet fryktet derfor at han skulle flykte til USA om han ble løslatt. USA har ikke forpliktet seg til å utlevere egne borgere.

«Dersom siktede har begått de svært alvorlige handlinger han er siktet for, noe retten slik saken per nå er opplyst mener det foreligger skjellig grunn til, er det etter rettens syn mer enn grunn til å frykte for at siktede vil unndra seg videre strafforfølgning. Siktelsen gjelder forbrytelse med en minstestraff på tre års fengsel», heter det i fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett.