Nekter for voldtekt

Den 57 år gamle drosjesjåføren som er siktet for å ha voldtatt en passasjer i Oslo nektet i avhør i formiddag for at han har gjort det. Kvinnen hevder hun ble voldatt i bilen til sjåføren i en skolegård på Oslos vestkant natt til i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen satt seg inn i drosjen i Oslo sentrum og ba om å bli kjørt hjem til sin leilighet på Frogner. I stedet for å bli kjørt hjem skal sjåføren ha parkert bilen i skolegården på Hartvig Nissen, og voldtatt kvinnen i baksetet på bilen. Hun skal ha kommet seg løs og rømt ut en av bakdørene på bilen.

Kvinnen husket drosjenummeret, og kontaktet politiet kort tid etter. Oslo Taxi bisto politiet med å spore opp drosjen via et satelitt-navigasjonssystem.

Avhør

- 57-åringen nekter for å ha voldtatt kvinnen, slik han er siktet for, sier politiadjutant Elistabeth Ramstad til Dagbladet :på nettet.

- Erkjenner han å ha hatt sex med henne?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere så lenge avhørene av mannen ikke er ferdig, sier Ramstad.

Kjørte kvinnen

Den 57 år gamle sjåføren innrømmer at han kjørte kvinnen den aktuelle natten på tidspunktet voldtekten skal ha skjedd.

Politiet har valgt å ikke fremstille sjåføren for varetektsfengsling i ettermiddag, men tar stilling til det i løpet av dagen, eller tidlig i morgen. Tekniske etterforskere har startet undersøkelser av drosjen 57-åringen kjørte, men resultatet fra denne undersøkelsen vil ta noe tid.

De to passasjerene som satt i bilen da drosjesjåføren ble pågrepet er nå sjekket ut av saken.

Den 57 år gamle siktede sjåføren var tilknyttet Oslo Taxi som reservesjåfør, og kjørte vanligvis i helgene. Han hadde gyldig kjøreseddel utstedt av politiet.