Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nekter forhold til Gry

Nevøen til Gamal Hosein nekter for at han har hatt et forholdt til sin tante.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gamals familie truet vitne

Dette kom fram da Gamals nevø forklarte seg for en israelsk dommer i Magistrate Court i Haifa torsdag.

- Det er ingen tvil om at dette styrker min klients sak, sier Gamal Hoseins forsvarer, advokat John Christian Elden til NTB.

Kan gi motiv

En mulig politi-teori er at forholdet mellom Gamals nevø og Gry ble så nært at Gamal kan ha hatt sjalusimotiv og æresmotiv for å ta livet av sin kone. Hosein er siktet for å ha tatt livet av Gry, og saken kommer opp for Skien og Porsgrunn byrett 29. april neste år.

Til støtte for teorien har politiet utskrift av et stort antall telefonoppringninger som de mener har funnet sted mellom Gry og Gamals nevø.

Under de rettslige avhørene torsdag nektet nevøen for at telefonsamtalene har funnet sted.

Endret forklaring

Da Gamal Hoseins nevø forklarte seg for israelsk politi 5. februar ga han den samme forklaringen som ble avgitt i retten torsdag. Men ryktene svirret, og 20. mai gikk israelsk politi til pågripelse.

Etter tre avhør samme dag endret nevøen forklaring. Han sa nå blant annet at han hadde tilbrakt mye tid sammen med Gry.

- Men han har faktisk aldri innrømmet at det har vært noe forhold. Det er det politiet som mener, sier John Christian Elden til NTB. De israelske avhørene fra 20. mai er i originalversjon skrevet ut på hebraisk. De er også undertegnet av nevøen, men i retten torsdag måtte han ha tolk fra hebraisk til arabisk, som er hans morsmål.

Helt naturlig

- Gamals nevø beskrevet forholdet til Gry som slik det bør være mellom en nevø i den alderen og hans tante. Det var familiært. De bodde jo en periode også i samme hus, og da hadde de mye kontakt. Men noe forhold har det altså aldri vært, sier Elden.

- Hvor sannsynlig er det egentlig at en voksen norsk kvinne skal ha et forhold til sin manns nevø, mens nevøen er i alderen 13 til 16 år?, spør Hoseins forsvarer.

Også nevøens jevngamle kamerat møtte i retten. Han ble spurt om han kjente til ryktene som gikk om et forhold. Kameraten svarte at han kjente til ryktene, og at han hadde undersøkt dem, uten å finne noen holdepunkter.

(NTB)

TILTALT FOR DRAP: Gamal Hosein hevder at han ikke visste om konas såkalte forhold til nevøen. 17-åringen støtter onkelens forklaring. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart