Nekter fortsatt å svare på klimaspørsmål

I 2011 mente hun klimaendringer bare var en unnskyldning for å innføre mer skatter og avgifter. Nå nekter landbruksministeren å si hva hun mener.

- STÅR PÅ REGJERINGSPLATTFORMEN: Sylvi Listhaug mener det viktige er den jobben hun skal gjøre i Solbergs regjering, og vil ikke kommentere tidligere klimautsagn. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- STÅR PÅ REGJERINGSPLATTFORMEN: Sylvi Listhaug mener det viktige er den jobben hun skal gjøre i Solbergs regjering, og vil ikke kommentere tidligere klimautsagn. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) er de siste dagene gjentatte ganger blitt spurt om hun mener at klimaendringer kan være forårsaket av menneskelig aktivitet. Heller ikke i dag, i Stortingets vandrehall, ville hun svare direkte.

- Tror du personlig at klimaendringene er menneskeskapte?

- Jobben min er å gjennomføre regjeringsplattformen, og nå skal jeg bruke god tid på å sette meg inn i den, sier Listhaug.

Den tidligere kommunikasjonsrådgiveren gjentar den samme frasen på alle oppfølgingsspørsmål, og lar det skinne igjennom at hun ikke er blitt noe mer overbevist om klimatrusselen siden dette VG-intervjuet i 2011. Der innrømmet hun at hun ikke tror på klimaforskning.

- Det er ikke bevist at menneskelige CO2-utslipp fører til klimaendringer. Det er først og fremst en unnskyldning for å innføre mer skatter og avgifter, sa hun den gang.

- Er det problematisk at du mener en ting på fritida og en annen ting på jobb?

- Det eneste jeg kommenterer er at jeg står for samarbeidsavtalen, og i mitt departement er vi opptatt av å satse på skognæringa i klimasammenheng, sier Listhaug.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer