Nekter fortsatt politiet passordet til Sigrids Facebook-konto

- Det gis aldri ut til noe lands myndigheter, sier Facebook.

SAVNET:  Bilde fra et overvåkingskamera på 69-bussen i Oslo som viser Sigrid Giskegjerde Schjetne i det hun går ombord på Tveita stasjon kl 1945 lørdag 4. august. Politiet ønsker tilgang til 16-åringens Facebook-konto. Foto: Politiet / Overvåkingskamera
SAVNET: Bilde fra et overvåkingskamera på 69-bussen i Oslo som viser Sigrid Giskegjerde Schjetne i det hun går ombord på Tveita stasjon kl 1945 lørdag 4. august. Politiet ønsker tilgang til 16-åringens Facebook-konto. Foto: Politiet / Overvåkingskamera Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politioverbetjent Grethe Lien Metlid ved Seksjon for volds-og seksualforbrytelser i Oslo-politiet, sa i dag til Dagbladet at de har stor tro på at de skal få det de har behov for fra Facebook.

- Vi har god dialog med Facebook og det er grunn til å tro at vi nå får det vi har behov for fra dem, sa Metlid.

Men passordet til Sigrid Giskegjerde Schjetnes Facebook-konto kommer de fortsatt ikke til å få. Det sier Facebooks talsmann i Norden Jan Fredriksson til Dagbladet i ettermiddag.

- Leverer aldri ut passord - Passordinformasjon leverer Facebook aldri ut til noen myndigheter i noe land. Men i saker som dette har vi eksperter som jobber sammen med politiet for å gi dem den informasjonen som er relevant. Det har hele tiden vært vår intensjon å hjelpe norsk politi i denne saken, og vår lovavdeling jobber tett sammen med dem. Det høres bra ut at det nå går framover, sier han.

- Hvorfor gir dere ikke ut passordet i en sak som dette - er det ikke viktigere å bidra til å finne henne enn eventuelle personvernhensyn?

- Det kan vi ikke gjøre. Det kommer til en grensegang som blir vanskelig. Jeg vet ikke engang om det er teknisk mulig for oss å få tak i passordene ut fra hvordan de er kryptert. Men det viktigste er å finne denne jenta og at Facebook kan identifisere den informasjonen politiet trenger, sier Fredriksson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer